Ezen a héten elhunyt egy ismert színész, a Fox, amit többen is bepereltek, berendelte a Rambo-sorozat pilotszkriptjét, megjött a Zoolander 2 trailere, Peter Jackson pedig hobbitok helyett egy Időlordot fog dirigálni. Lássuk a heti termést.

Filmek

Újabb hét, újabb két Star Wars TV spot. Ezek viszont új jeleneteket már nem igen tartalmaznak, csak a korábban bemutatottakat villogtatják más sorrendben. Plusz kaptunk néhány retro posztert is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Kiszivárgott néhány kép a Wonder Woman forgatásáról. Az első világháborús (egész pontosan 1916-os) díszletek között a főhősnőt alakító Gal Gadot és az új Star Trek filmekből ismerős Chris Pine látható. Utóbbiról amúgy azt pletykálják, hogy két szerepet is játszik: egy század eleji amerikai katonát valamint annak unokáját, akivel a jelenben fut majd össze Wonder Woman.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Nagy az esélye annak, hogy Vasember (Robert Downey Jr.) és Amerika kapitány (Chris Evans) szerepelni fognak a Pókember-filmben. Erre a két színész maga utalt a Jimmy Kimmel Live show-ban, amikor is elárulták, hogy legközelebb Atlantában fognak együtt forgatni. Nos, jelenleg két MCU-film (Marvel Cinematic Universe – Marvel Mozi Univerzum) készül ott: a Galaxis őrzői 2 és a Pókember. Igencsak valószínű, hogy a két szuperhős nem a Földtől fényévekre kalandozó őrzőkkel futnak össze – legalábbis arról még nem szóltak pletykák, hogy a Földre látogatnának.

És akkor a heti menetrendszerinti Star Wars-DC-Marvel trió után jöjjön egy kis Zoolander 2 trailer és poszter. A folytatásban Ben Stiller újra magára ölti a címszereplő gúnyáját. Természetesen visszatér Owen Wilson is, mint Zoolander legjobb barátja, Christine Taylor újfent Matilda Jeffries bőrébe bújik, és Will Ferrell szintén magára ölti a börtönből megszökött Mugatu szerepét. De mellettük találkozhatunk majd a filmben olyan ismert nevekkel, mint Olivia Munn, Benedict Cumberbatch, Penélope Cruz, Kristen Wiig, Justin Bieber, Billy Zane és Kim Kardashian West.

Wonder Woman

Steven Spielberg szerint senki más nem játszhatja el Indiana Jonest, csakis Harrison Ford. „Nem hiszem, hogy bárki helyettesíthetné Harrisont, mint Indy, és szerintem ez sohasem fog megtörténni” – mondta Spielberg a Screen Dailynek adott interjújában. „Én biztos nem akarom, hogy bárki más bújjon bele a szerepbe, mint ahogy az Pókemberrel vagy Batmannel történt, akiket több színész is eljátszott már. Indiana Jonest csakis egy ember alakíthatja: Harrison Ford.”

A dolog hátulütője, hogy az Indiana Jones-filmek jogai is a Disney-hez kerültek, amikor felvásárolta a LucasFilmet, és bár valószínűleg Spielbergnek még lehet beleszólása az ügybe (már, ha van valamilyen tulajdonjoga a franchise-ban), valószínűleg nem fogja nagyon hátráltatni a stúdiót, ha elhatározzák, hogy remake-elik vagy rebootolják a sorozatot egy új színésszel. Mert azért nyilván ők sem azért vették meg a LucasFilmet, hogy csak a Star Warsot nyomassák, Indy kalapja meg a polcon porosodjon.

Szinkronos előzetest kapott a Robert De Niro és Zac Efron főszereplésével készült vígjáték, a Nagyfater elszabadul.

85 évesen elhunyt Robert Loggia, akit olyan filmekből ismerhettünk, mint A függetlenség napja, a Segítség, felnőttem!, A sebhelyesarcú vagy éppen a Maffiózók sorozat. De videojátékokban is hallhattuk a hangját, a Grand Thef Auto 3-ban például ő alakította Ray Machowskit.

Robert Loggia

Magyar premierek december 10-én

  • Macondo
  • A tenger szívében
  • Káosz karácsonyra
  • Kosok
  • Ketten Párizs ellen
  • Rendkívüli mesék

Sorozatok

A Fox berendelte Jeb Stuarttól pilotszkriptnek a Rambo: New Bloodot. A producer Sylvester Stallone lesz (a szereplése egyelőre kérdéses), és a történet Rambóról és ex-tengerészgyalogos fiáról szólna.

És ha már szóba került a róka. A Foxot többen is beperelték a Dr. Csont (Bones) csapatából. Az egyik producer, a két főszereplő, Emily Deschanel és David Boreanaz, valamint a sorozat alapjául szolgáló könyv írója, Kathy Reichs azzal vádolja a stúdiót, hogy a könyveléssel és az ismétlésekkel való trükközéssel több tízmillió dollárral kevesebb fizetést kaptak.

A The Big Bang Theory (magyarul az elhibázott Agymenők címen fut) december 17-ei epizódja a Star Wars 7. része, Az ébredő Erőről fog szólni, pontosabban arról, hogyan készül rá Leonard, Sheldon, Howard és Raj. 

2016-ban visszatér Genndy Tartakovsky egyik legismertebb animációs sorozata, a Szamuráj Jack, ami tizenkét évvel ezelőtt került le a televíziók képernyőjéről. A sorozatért természetesen ezúttal is Tartakovsky felel.

A Disney berendelte a Star Wars: Lázadók harmadik évadát. A Disney XD-n jelenleg a második évadát taposó sorozat folytatásáról eleddig nem sokat tudni. A készítők eddig csak annyit mondtak, hogy a Szellem legénységének újabb kihívásokkal kell szembenézniük, és új szövetségesekre lesz szükségük – csak tán nem közeledik a Lázadók Szövetségének megalakulása?

A sorozat amúgy jelenleg a Disney XD második legnézettebb sorozata a gyerekek, míg elsőszámú a felnőttek körében. Világszerte 48 millión követik figyelemmel Kanan, Ezra, Hera, Sabine, Zeb, Rex, Ahsoka és Chopper kalandjait. 

Január 19-ére tette át az ABC az Agent Carter második évadának premierjét, mert az eredeti időpontban Barack Obama fog évértékelő beszédet mondani. 

A múlt heti poszter után megérkezett az első kedvcsináló videó is a Trónok harca hatodik évadához. Természetesen, ha még nem jutottál el az ötödik évad végéig, akkor nagyon nem ajánlott elindítani a videót, mert spoileres.

Quentin Tarantino azon gondolkodott, hogy az Elmore Leonard írta Forty Lashes Less One című western regényt – aminek jogait már megszerezte –, mozifilm helyett minisorozatban forgatná le.

Elkezdték forgatni a mexikói Baja félszigeten a Fear the Walking Dead második évadát. Az első évadot még Vancouverben és részben Los Angelesben vették fel.

Peter Jackson, a Középfölde-filmek rendezője nagy valószínűséggel Doctor Whoepizódot fog rendezni. Erről már nagyon régóta keringenek pletykák, most viszont Jackson a Facebook-oldalára feltett az alant látható videót, amiben ő maga, a lánya és a tizenkettedik Doktor (Peter Capaldi) szerepel.