A héten hallottunk női MIB ügynökről, visszatérő szörnyecskékről, négy szemétbe hajított fantasztikus figuráról, egy új Alien-trilógiáról, és persze menetrend szerint érkezett meg az új Star Wars spot is. A sorozatok terén sem állunk rosszul, ahol visszatér egy ZS-kategóriás horror, egy angol nyomozó és néhány szuperhős az időben utazva próbálja megmenteni a világot.

Filmek

A Szellemirtók nőies rebootja után úgy tűnik, a Men in Black-sorozat sem ússza meg a legfrissebb hollywoodi őrületet: a Sötét zsaruk új főszereplője is egy nő lehet. Viszont a remake/reboot kényszert elkerüli. Mindezt a széria producerétől, Laurie MacDonaldtól tudhattuk meg, aki elárulta, hogy egy teljes értékű negyedik részt terveznek, amibe Will Smith is visszatérne, mint J ügynök. Csak ezúttal átveszi a Tommy Lee Jones által megformált K-tól a mentor szerepét. Hogy a most 69 éves Jones visszatér-e a legendás földönkívüli vadász öltönyében, az egyelőre rejtély, hiszen már a Men in Black 3-ban sem vállalt sok szerepet, de esetleg a MIB vezetője még lehetne (ezt a szerepet korábban Rip Torn és Emma Thompson töltötte be, mint Z és O).

Trailert kapott a Cate Blanchett és Rooney Mara főszereplésével készült Carol. A film egy fiatal és egy idősebb, házas nő szerelmét meséli el, amiben nagy hangsúlyt kap az ’50-es évek Amerikájának távolról sem toleráns társadalma. Az 1952-es The Price of Salt című könyv alapján készült filmet Todd Haynes (Távol a mennyországtól) rendezte. A trailer érdekessége, hogy egy szót sem szólnak benne, mégis nagyon hatásos.

Chris Columbus anno elég konkrétan kijelentette, hogy amíg ő él, senki sem fogja remake-elni vagy rebootolni a Szörnyecskéket (Robert Zemeckis is tett egy hasonló kinyilatkoztatást a Vissza a jövőbe-filmekkel kapcsolatban), viszont a folytatástól sosem zárkózott el. És ez most meg is fog valósulni. A Szörnyecskék 3-ban benne van Columbus (ő amúgy a Szörnyecskék 2: Az új falkán nem dolgozott) és a Billy-t alakító Zach Galligan – tőle tudtuk meg, hogy valódi harmadik rész készül –, valamint Carl Ellsworth (Az utolsó ház balra) írja a forgatókönyvet. A projektnek lendületet amúgy a Jurassic World és Az ébredő Erő adott, azaz az olyan filmek, amik húsz-harminc év után, újragondolás nélkül, sikeresen képesek folytatni az eredeti sorozat sztoriját.

Trailert és posztert kapott Dwayne „The Rock” Johnson és Kevin Hart közös filmje, a Central Intelligence című komédia. Az alapszitu a következő: az iskola egykori dagadt lúzere immár a CIA-nál dolgozik, míg a fiatalkorát megkeserítő élsportoló egy átlagos, szürke könyvelő lett. Ők fognak össze, hogy megakadályozzák néhány katonai titok eladását. A dagadt Johnson azért elég bizarr.

Central Intelligence

Central Intelligence

Ridley Scott nagyon rákattant az alienek világára, olyannyira, hogy Bloomkamp Alien 5 projektjét szabályosan félresöpörtette a Fox-szal. A hivatalos bejelentés szerint az Alien: Covenant egy trilógia középső része, ám Scott már korábban is úgy beszélt a filmről, hogy valójában egy trilógia nyitódarabja és nem egy, hanem két film fogja követni.

Ezt újra megerősítette egy, a héten adott interjúban, amiből kiderült, hogy a Covenant a Prometheus közvetlen folytatása lesz, és Michael Fassbender mellett Noomi Rapace is feltűnik, de csak egy kis szerep erejéig. A filmek megválaszolják majd, ki, miért és mikor teremtették a xenomorfokat, mi több, a negyedik mozi magába az Alienbe torkollik bele: kiderül, mit keres az a hajóroncs az akkor még lakatlan LV-426-on.

És ha már Alien, Michael Biehn (A bolygó neve: Halál) sem maradt csöndben ezzel kapcsolatban. Elárulta, hogy az alapkoncepció szerint A végső megoldás: a halál és az Alien 4: Feltámad a halál meg sem történt, így visszatért volna az általa játszott Hicks tizedes, Ripley és az azóta felnőtt, huszonhét éves Rebecca „Nyuszi” Jordan. Ráadásul utóbbi lenne a főszereplő, akinek Ripley úgyszólván átadja a stafétabotot.

„Tudom, hogy Ridley jelenleg inkább az Alien: Covenanttal foglalkozik” – fejtette ki Biehn – „és biztos vagyok abban, hogy sem ő, sem a Fox nem szeretné ezt a két filmet egyszerre kihozni, mivel két különböző világban játszódnak. Merthogy nekem azt mondták, hogy A bolygó neve: Halál több ezer évvel (megj.: a Prometheus és az Aliens között mindössze 85 év van) később játszódik, viszont szeretnék, hogy a két film hangulatában megegyezne.”

Biehn szent meggyőződése, hogy nem lenne Hollywoodban olyan fiatal színésznő, aki ne akarná elvállalni az angolul Newtnak becézett, a Hadley’s Hope kolónián bekövetkezett borzalmakat túlélő kislány szerepét, és szerinte nagy szégyen lenne Scottnak, a Foxnak és Sigourney Weavernek is, ha ez a projekt nem valósulna meg.

A Star Wars 7. rész: Az ébredő Erő ezúttal sem maradhatott TV spotok nélkül. Az új előzetesek a Sötét Oldalra, az Első Rendre, a Ren Lovagjainak emberére, Kylo Renre, valamint az epikus csatákra és Rey karakterére összpontosítanak.

Vin Diesel nem akarja feladni kedvenc filmszériáit. Míg a Halálos iramban már a sokadik folytatását és a spin-offját tervezi, addig a jó öreg Riddicket szeretné visszahozni a filmvászonra és a televíziók képernyőjére. A Pitch Black: 22 évente sötétség, a Riddick: A sötétség krónikája és a Riddick után jön a negyedik rész, a Furia, mi több, e mellé érkezik majd egy sorozat is Merc City címen. Ebben a Riddick univerzumában élő és ténykedő fejvadászok és zsoldosok kapnák a főszerepet. Diesel igen nagy részt vállal a film és a sorozat elkészítésében, ugyanis saját produkciós cége, a One Race Films gyártja majd le. Plusz visszatér David Twohy is, a Riddick-filmek írója és rendezője – a Furiát egyelőre csak írja, de igen meglepő lenne a múlt tükrében, ha a rendezést nem vállalná el.

Trailerrel jelentkezett a Christian Bale főszereplésével készült Knight of Cups. Már az előzetes sem tagadhatná le a film rendezőjét, Terrence Malickot (Az élet fája, Az őrület határán). A sztori szerint egy hedonista, hollywoodi forgatókönyvíró (őt alakítja Bale) az élet értelmének keresésére indul, afféle transzcendens utazásra. A filmben szerepet kapott még Wes Bentley, Cate Blanchett, Nick Offerman, Imogen Poots, Joe Manganiello, Natalie Portman, Jason Clarke és Teresa Palmer.

Gal Gadotot megosztott velünk egy képet az általa megformált Csodanőről. A Wonder Woman forgatási munkálatai már megkezdődtek Patty Jenkins vezetésével (a filmben továbbá szerepet kapott Chris Pine, Robin Wright és Danny Huston), de magával Csodanővel a márciusban érkező Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című filmben is találkozhatunk.

Wonder Woman

Trailert kapott Adam McKay filmje is, A nagy dobás. A Paramount igencsak bízik a műben, ugyanis az eredeti 2016-ról előrehozta idénre, hogy esélyes legyen a jövő évi Oscarra. A pénzügyi válságról szóló film valóságos sztárparádét vonultat fel, hiszen többek között szerepet kapott benne Brad Pitt, Christian Bale, Marisa Tomei, Ryan Gosling, Karen Gillian, Finn Wittrock és Steve Carell.

Christopher McQuarrie úgy tűnik, a Mission: Impossible – Titkos nemzet után megrendezheti a sorozat következő részét is. Természetesen a Mission: Impossible 6-ban Tom Cruise visszatér Etan Huntként, de ennél többet egyelőre nem tudunk.

És, ha már szóba került Tom Cruise, egyes pletykák szerint ő lesz a főszereplője A múmia remake-jének (ez nem az 1999-es film, hanem az eredeti, 1932-es mozi újragondolása lesz). Hogy valóban így van-e, azt egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, de az biztos, hogy a filmet Alex Kurtzman rendezi, a forgatókönyvet pedig John Spaiths jegyzi. A múmia mellett pedig más, klasszikus szörnyekre is számíthatunk, úgymint Drakulára, a farkasemberre és Frankenstein szörnyére.

A Fox a kukába hajította az ordas nagyot bukott Fantasztikus négyes folytatását. Ez csak azért érdekes, mert ha a stúdió nem rukkol elő bizonyos időn belül új filmmel, akkor a jogok visszaszállnak a Marvelre, és ezáltal a négy szuperpocok bekerülhet a Marvel Moziverzumba.

Új trailerrel jelentkezett a Büszkeség és balítélet meg zombik című könyvből készülő mozifilm, a Pride & Prejudice & Zombies. A Burr Steers (Megint 17) rendezte moziban szerepet kapott Lily James (Hamupipőke), Matt Smith (Doctor Who), Charles Dance (A végső megoldás: a halál), Sam Riley (Úton), Bella Heathcote (Lopott idő), és Lena Headey (Trónok harca).

Magyar premierek december 3-án

  • Dínó tesó
  • Szemekbe zárt titok
  • Krampusz
  • Szerdai gyerek
  • Cowboyok
  • Szűkölő kamaszkor
  • Ragyogó nekropolisz
  • Cirmos karácsony

Sorozatok

Trailert kapott a BBC One-ra visszatérő Luther. Az Idris Elba (Tűzgyűrű) főszereplésével készült angol krimisorozat 2013-ban tűnt el a televíziók képernyőjéről, s 2016-ban tér vissza egy kétszer kilencven perces évad erejéig. Elba mellett a másik főszerepet Rose Leslie (Trónok harca) kapta.

Elkezdték forgatni Tom Hardy mini-sorozatát, a Taboo-t. A történetet is jegyző Hardy James Keziah Delaney karakterét fogja alakítani, aki tíz év után, gyémántokkal megtömött zsebbel tér haza Afrikából. Csakhogy amíg távol volt, valaki meggyilkolta az apját, úgyhogy Delaney bosszút esküszik. A történetben fontos szerepet kap Anglia és Amerika konfliktusa valamint a Kelet Indiai Társaság.

Trailert kapott a DC's Legends of Tomorrow, ami egy időutazó szuperhős csapatról fog szólni. A sztori szerint a jövőből jött újságíró, Rip Hunter (Arthur Darvill) összeszedi Atomot (Brandon Routh), két Firestormot (Victor Garbera és Franz Drameh), White Canary-t (Caity Lotz), Heat Wave-et (Dominic Purcell), Captain Coldot (Wentworth Miller), Hawkgirlt (Falk Hentschel) és Hawkmant (Ciara Renée), hogy aztán megmentsék a jövőt a halhatatlan Vandal Savage-től.

Visszatér a Tremors, bár néha úgy tűnik, hogy hiába telt el az első film premierje óta 25 év, soha nem is tűnt el. Az 1990-es Tremors – Ahová lépek, szörny terem című epizódot további rész követte: a Tremors 2 – Ahová lépek ismét szörny terem, a Tremors 3 – Ahová lépek, már megint szörny terem, a Tremors 4 – A legenda elkezdődik valamint az idén bemutatott Tremors 5: Bloodlines (ez még nem kapott magyar címet). Mi több, készült egy rövidéletű TV-sorozat is, a Tremors – Ahová lépek ott mindig szörny terem. Az egyetlen közös pont a földalatti, emberevő, óriás kukacokon túl a fegyvermániás drabárszakértő, Burt Gumner (Michael Gross).

Nos, úgy tűnik, ez a ZS-kategóriás széria még bírja szuflával, mert a 2003-as sorozatot most egy újabb követné, amiben ráadásul visszatérne a Tökély-völgybe az első rész főszereplője, Valentine McKee (a másik főszereplő, a Fred Ward alakította Earl Bassett a Tremors 2-ben már újrázott egyet). Természetesen megint Kevin Bacon fogja alakítani Valt, sőt, a színész a produceri munkákat is magára vállalta. Az írói feladatokat Andrew Miller látja el, s bár csatorna még nincs, állítólag már vannak potenciális jelentkezők. De a legfontosabb kérdés az, hogy Burt visszatér-e? Mert nélküle nem Tremors a Tremors.

Tremors