Újra itt van az Ez történt a filmvilágban rengeteg trailerrel, Trónok harcás képekkel, mozivászonra lépő sorozatokkal, sorozattá váló mozifilmekkel és persze megannyi hírrel és néhány pletykával. Nem is szaporítanám tovább a szót.

FILMEK

Mi az, feldobod gémkapocs, leesik páncélautó? MacGyver a háztetőn. Meg a televízióban, merthogy visszatér oda, hála a Halálos iramban 7 rendezőjének, James Wannak. De akkor miért írok erről a filmes szekcióban? Nos azért, mert a Lionsgate mozifilmet is szeretne Richard Dean Anderson mára kultikussá vált figurájával, és ebben nem csak az eredeti sorozat atyja, Lee David Zlotoff, de a Halálos iramban filmek fölött bábáskodó Neal H. Moritz is közreműködik.

És ha már szóba került James Wan, nem mehetünk el amellett sem, hogy az úriember és társa, Leigh Whan az Evolution Entertainmenttel karöltve visszatér ahhoz, ami ismertté tette őket, és elkészítik a nyolcadik Fűrész-filmet. A címe állítólag Saw: Legacy lesz. A forgatókönyvet Josh Stolberg és Pete Goldfinger írja, akik olyan (irony on) mesterműveket (irony off) tettek le az asztalra, mint a Piranha 3D és a Piranha 3DD.

Trailert kapott a High-Rise című sci-fi, ami egy olyan lakóparkról szól, ahol a társadalom legfelső rétege lakik elkülönülve a világtól, sötét titkokat rejtegetve.

Most leírom úgy, mintha senki sem sejtené: lesz Deadpool 2. Az 58 millió dollárból készült filmet két napja mutatták be, de már most 47 misinél jár amerokkában és világszinten elérte a 60 miskát. Bár még semmi sem hivatalos, de állítólag a Fox már le is szerződtette a film írópárosát, Rhett Reese-t és Paul Wernicket, valamint szeretnék visszahozni Tim Miller rendezőt és Ryan Reynoldsot – utóbbit valószínűleg nem lesz nehéz, hiszen lassan le sem veszi a piros-fekete maskarát.

Sylvester Stallone díjat kapott a Santa Barbarában megrendezett filmfesztiválon, és azt nem más adta át neki, mint Carl Weathers, aki korábban Apollo Creedet formálta meg a Rocky-sorozatban – a Creed: Apollo fia című mozi, amiért Stallone Golden Globe-díjat kapott, szintén Weathers karakteréhez kapcsolódik. Az eseményről Stallone meg is osztott egy képet Instagram-oldalán.

 

Wonderful memories… As time goes by!

Sly Stallone (@officialslystallone) által közzétett fénykép, 2016. Febr 12., 12:36 PST

Jön a Z! Nem Z, mint zombi, hanem Z, mint Zorro, a Róka, a szuperhősök elődje. A hajdani poszt-apokaliptikus koncepcióra épülő Zorro Reborn ötletéből nőtt ki az a film, amit a Gravitációt jegyző Alfonso Cuarón fia, Jonás Cuarón fog rendezni. Ennél többet nem igazán tudni a projektről, bár egyes pletykák szerint a hamvába halt Reborn koncepcióját viszi tovább, vagyis ez a film sem a múltban, hanem a közeljövőben fog játszódni. Ezután én már reménykedem egy sci-fi-horrorban, aminek a főszereplője Robin Hood, és plazmaíjjal veri vissza Nottingham bírájának klónozott kiborgseregét. Hopp, ezt le is védetem!

Melissa McCarthy filmje, A főnök kapott egy trailert. Ebben a moziban a nemsokára szellemirtóként tündöklő hölgyemény egy mindenkin áttipró, gazdag nőt alakít, akit aztán adócsalásért lecsuknak, és minden vagyonát elveszti. Persze nem esik kétségbe, hanem megteszi az egyetlen logikus lépést: miután beköltözik lányához (Kristen Bell), süteményekkel házaló cserkészlányok élére állva próbálja visszaszerezni korábbi vagyonát. Instant kasszasiker!

A Universal folytatja szörnyes univerzuma építését, amelynek első etapja a Tom Cruise és Sofia Boutella főszereplésével készülő The Mummy lesz – a hölgy játssza a múmiát. A folytatáson is ügyködnek, de nem Drakulát vagy Frankenstein szörnyét, hanem a láthatatlan embert veszik elő. A The Invisible Man főszerepére Johnny Deppet szerezték meg, a produceri feladatokat ezúttal is a sorozat fölött bábáskodó (és a The Mummy-t rendező) Alex Kurtzman látja el, a forgatókönyvet pedig a Szemfényvesztők, a Men in Black és a Bill és Ted-filmek írója, Ed Solomon rakja össze.

És, ha már Universal, mozifilm készül a Battlestar Galacticából, aminek magyar címével ugyanúgy igyekszem nem élni, mint az Alien-sorozat és a Doctor Who esetében. Egyelőre csak annyi látszik biztosnak, hogy a produceri munkálatokat Michael De Luca (Amerikai história X), Scott Stuber (Csatahajó) és Dylan Clark (az új Majmok bolygója-széria) látják el.

A film időzítése nem rossz, hiszen az utóbbi években a mozivászonra (A galaxis őrzői, Thor 1-2, Az ébredő Erő, Star Trek-filmek, Avatar, Jupiter felemelkedése) és a televíziók képernyőire (The Expanse, Star Trek, Dark Matter, Killjoys) is elkezdtek visszaszivárogni az űrhajós sci-fik, az viszont jó kérdés, hogy a Battlestar Galactica melyik irányba menne el. Visszatér a ’70-es évekbeli, eredeti sorozat gyökereihez, esetleg marad a 2000-es évekbeli remake világában, vagy netán egy harmadik változat formájában kerül elénk? Talán nem sokára megtudjuk.

Trailert kapott a Criminal című film, amiben a Kevin Costner alakította bűnöző fejébe beletöltik a Ryan Reynolds által megformált, halott kormányügynök emlékeit. A filmben nem csak Costner lesz az egyedüli öreg róka, mellette szerepet kapott Tommy Lee Jones és Gary Oldman is. Plusz ott lesz még az idén Wonder Womanként debütáló Gal Gadot.

A Halálos iram 8 gonoszának Charlize Theront szemelték ki.

Bejelentették, mikor ülhetünk be a következő három Transformersre: 2017. június 23-án jön a Transformers 5, 2018. június 8-án érkezik a Transformers 6 és 2019. június 28-án fut be a Transformers 7. Persze senki se akarjon fellélegezni ezután, mert a Hasbrónak biza tíz évre elég terve van a franchise-zal kapcsolatban, sőt, nem titkolt céljuk egy olyan filmes univerzum felépítése, ami versenyre kelhet a Marvellel – ezzel a feladattal Akiva Goldsman írót (Lost in Space, Legenda vagyok, Egy csodálatos elme, Batman és Robin) bízták meg. Úgy fest, hogy az új divat a filmes megauniverzum építése lett.

A brit egészségügyi és biztonsági hivatal Harrison Ford lábtörése okán beperelte a Walt Disney egyik leányvállalatát, a Foodles Productiont. A vád a munkahelyi egészségi és biztonsági törvények megsértése. Mint ismeretes, a film forgatásán Ford lábára ráesett a Millennium Falcon díszletének egyik ajtaja, eltörve a lábát. De nem csak ő szenvedett sérülést ebben a balesetben, hanem a rendező, J. J. Abrams is, aki súlyosan meghúzta a hátát, miközben próbálta leemelni Fordról a díszletelemet.

Új trailert kapott A Vadász és a Jégkirálynő, ami bár a Hófehér és a Vadász folytatása, annak előzményeit is elmeséli. Az előző részből visszatér Charlize Theron (Revanna) és Chris Hemsworth (Vadász), melléjük csatlakozik be Jégkirálynőként Emily Blunt és a Vadász szívszerelmét, Sarát megformáló Jessica Chastain. Az új trailer eléggé spoileres, ugyanis azt is elárulja, hogyan lett Revanna húgából jégkirálynő.

Magyar premierek február 18-án:

  • Barátság extrák nélkül
  • Férfiak és Csirkék
  • Hókirálynő 2
  • A művészet templomai – Milanói Scala, a csodák palotája
  • Spotlight – Egy nyomozás részletei

SOROZATOK

Bryan Fuller, a Hannibal és a Hősök producere és írója lesz az új Star Trek-sorozat társalkotója és executive producere. Fullertől nem állnak messze az űrszekerek, hiszen két epizódot írt a Deep Space Nine-hoz és huszonkettőt a Voyagerhez, sőt, az utóbbi sorozat utolsó, hetedik évadában már társproducer volt.

Fuller saját bevallása szerint gyerekkora óta rajongója a Star Treknek (talán nem véletlen, hogy írói pályafutását a Deep Space Nine-nal és a Voyagerrel kezdte), és nagyon izgatott, hogy most ő viheti el olyan helyekre a franchise-t, ahová eddig még nem merészkedtek.

Fuller társa Alex Kurtzman lesz, aki Robert Orci mellett egyike volt a Star Trek és a Sötétségben: Star Trek íróinak és producereinek. A Star Trek: Mindenen túl munkálataiban viszont már nem vesz részt.

Az új sorozat története még nem ismert, de az biztos, hogy nem lesz közvetlen kapcsolata az idén, az ötvenedik évforduló alkalmából mozikba kerülő Star Trek: Mindenen túlhoz – ettől függetlenül még játszódhat az alternatív idősíkban. Az első epizód 2017 januárjában, tizenkét évvel az utolsó sorozat, az Enterprise befejezése után kerül adásba.

Íme a Gotham második évadának előzetese. Bruce Wayne szülővárosába február 29-én térhetünk vissza.

A korábban Nikkitát megformáló Maggie Q, a Doktor House-ból ismert Kal Penn, a Don Jonban látott Italia Ricci, valamint a Kaliforgiában megfordult Natascha McElhone csatlakozott a Designated Survivor stábjához. A sorozatban Kiefer Sutherland játssza a főszerepet. Karaktere, bizonyos Tom Kirkman a címben jelzett (tükörfordításban) kijelölt túlélő – az USA kabinetjének egy olyan alacsony rangú tagja, aki elnöki pozícióba kerül, ha a valódi elnök, az alelnök és a többi utód egyidejűleg elhullik. Nos, a sorozatban ez megtörténik egy washingtoni bombatámadás idején.

Penn Kirkman beszédíróját, Q a terrortámadás ügyében nyomozó FBI ügynököt, Ricci a kabinetfőnököt, McElhone pedig a hirtelen First Lady-vé előlépő Kirkmannét fogja alakítani.

A Kártyavár negyedik évadához kiadott mini-előzeteseket végre normális trailer követte. Kevin Spacey sorozata március 4-én tér vissza a Netflixre.

A férjem védelmében véget ér a hetedik évaddal, stílszerűen a The End című epizóddal.

Április 24-én folytatódik a Trónok harca, azzal a hatodik évaddal, ami mellett már nincs ott a regény. Ehhez kaptunk most jó néhány képet, amiken megleshetjük a sorozat szinte összes (még életben lévő) ikonikus karakterét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A pilot után a CBS berendelte a Kiképzés alapján készülő, azonos című sorozat első évadát. A történet tizenöt évvel a mozifilm eseményei után veszi fel a fonalat, és állítólag egy rövid szerep erejéig még Ethan Hawke is visszatér, mint Jake Hoyt. A színész viszont egyelőre ezt nem erősítette meg.

Ma tér vissza a képernyőkre a The Walking Dead hatodik évada. Íme az első négy perc a No Way Out című epizódból.

Február 17-én folytatja a Comedy Central a Broad City-t, ennek trailerét tekinthetitek meg most.

Végezetül, a Mashable kiderítette és egy infografikával le is vezette, hogy a Grace klinikában látott Meredith Grey és az X-aktákban szereplő Dana Scully a tévésorozatok történelmének két legnyomorúságosabb sorsú nője.

meredith-grey-dana-scully-infographic.jpg