Nem is olyan régen adtuk hírül, hogy a Microsoft megkurtította a Lionheadet, mert az egykor legendás játékokkal (Black & White 1-2, The Movies, Fable) előrukkoló brigád legutóbbi, kinectes címe, a Fable: The Journey bukásnak bizonyult (most nem azért a két fillérért, de ezt a játéksajtó képviselői a program bemutatása óta hangoztatják). A cég viszont túlélte a leépítéseket, és állítólag máris új projekten dolgozik, mely viszont lehet, hogy nem is játék lesz.

Egy friss álláshirdetésben ugyanis olyan menedzsert keres a Microsoft, aki segít átalakítani a játékkészítő stúdiót egy "szolgáltató és szórakoztató" divízióvá -- hogy ez mit jelent, persze nem tudjuk, de megvan a szomorú esély rá, hogy a jövőben a Lionhead már csak árnyéka lesz egykori önmagának.

Mindenesetre a játékiparban a szolgáltató és szórakoztató divízió az esetek többségében olyan alvállalkozást takar, mely más projektek kiegészítő munkálatait végzi, tehát mondjuk DLC-ket vagy képregényeket készít. A hír melletti adatlapon a Lionheadet kiherélő Fable-cím látható.