A játékosportálhoz egy névtelen informátor juttatta el a játék -- állítólagos -- marketingfelmérését, mely szerint a sorozat negyedik felvonásában a Kinect perifériának köszönhetően hangutasításokkal navigálhatunk a menükben, a fejünk mozgatásával nézhetünk be a kanyarokba, kontroller nélkül, akár ketten is vezethetünk, illetve Jeremy Clarkson (Top Gear) kommentárjának kíséretében körbejárhatjuk a virtuális kocsikat, amikből 80 különböző gyártótól több mint 500 kapott helyett a játékban.

A felmérés továbbá említést tett egy új karriermódról, melyben több, változatosabb versenyszámban vehetünk részt a világ minden táján, illetve az Expert, vagyis minden segédletet nélkülöző nehézségi szint is feltűnt az újítások között, ezek azonban eltörpülnek a grafikát ért változások mellett. A szöveg szerint ugyanis a korábbinál tízszer szebb játékot kapunk, elsősorban a fejlettebb fény/árnyék effektek miatt!

Természetesen nem szabad elfeledkezni arról, hogy mindez még nincs megerősítve, s egy olyan irat tartalma ez, ami arra kíváncsi, hogy mi a nagyközönség véleménye a tervezett újításokról, így szerepelhetnek benne olyan ötletek, amik csak a tervezőasztalon léteznek. Például arról is kikérték a játékosok véleményét, hogy mit szólnának egy nyílt világú Forzához.