A Dragon Age 3, melyet csak Inquisition néven ismert meg a világ az E3-on, azért érkezik jövő ősszel, mert a BioWare extra fejlesztési időt kért az EA-től a több játszható faj szerepeltetése miatt. A csapat nem szeretett volna fércmunkát kiadni, ezzel megismételve a második rész kálváriáját, amiben ugye csak emberként szállhattunk szembe az éjf... izé, Kirkwall mindenféle rosszarcú lakóival, az EA pedig belement a dologba, és ezért nem lesz idén év végén Dragon Age 3.

A sorozat rendezője, Mike Laidlaw állítása szerint 100%-osan a rajongók visszajelzéseire támaszkodnak a munkálatok során, hogy a második részt követő negatívkritika-hullám után „visszahozhassák” az Origins jellegzetes és magával ragadó világát.

„Biztosak akartunk lenni abban, hogy elvégezzük a házi feladatot (…), valamint az emberek, akik odaadó lelkesedéssel várnak, felkészülhetnek egy elf, egy törpe vagy akármi más megjelenésére.” -- nyilatkozta.

Ezek után biztosan állítható, hogy ez a három kaszt (ember, elf és törpe) szerepelnek a játszható rasszok listáján mindamellett, hogy Morrigan is feltűnik a színen, bár nem csapatunk tagjaként.