Az EA tegnap jelentette be az EA Access programját, amivel az Xbox One konzolon játszók havi öt dollárért, vagy évi 30-ért a cég kínálatának egy részét élvezhetik, ráadásul ma kiderült, hogy Xbox Live Gold tagság sem kell, csak akkor, ha a multiplayer módot is ki akarjuk próbálni. 

Felmerül persze a kérdés, hogy hol marad a többi platform, az ajánlat ugyanis kifejezetten jól hangzik. Nos, megtudtuk, hogy PlayStationre azért nem lesz EA Access, mert a Sony szerint az EA nem kínál olyan értéket, amihez a PS felhasználók hozzá vannak szokva.

„A PS4 megjelenése óta 200%-kal növekedett a PS Plus felhasználók száma, ami azt jelzi nekünk, hogy a játékosok szeretnének egy olyan tagságot, ami különféle szolgáltatásokat nyújt különböző platformokon, mindezt egy alacsony árért. Nem gondoljuk azt, hogy havi öt dollárért ez az EA-specifikus program elég jó értéket nyújtana a PlayStation felhasználóinak.” -- mondta a Sony szóvivője.

Az EA Access tehát nem jön PlayStationre, de az nincs kizárva, hogy a jövőben ez változzon, a program ugyanis egyelőre gyerekcipőben jár, minimális kínálattal, bétaállapotban -- lehet, hogy ha sikeres lesz, a Sony meggondolja magát, de az is elképzelhető, hogy a PS Plusnak nem akarnak konkurenciát.

ea-access.png