A Bethesda marketingfőnöke, Pete Hines a GameSpot stábjával beszélgetett arról, hogy miért nem készült még film a cég két nagy szellemi tulajdona, a Fallout és a The Elder Scrolls, főleg, hogy a filmstúdiók gyakran küldenek ajánlatot erre.

Nos, a válasz részben az, hogy a vezetőség filmes háttérrel rendelkező tagjainak (Jerry Bruckheimer, Leslie Moonves, Harry Sloan, Ernest Dell) hála jó rálátásuk van erre az iparra, és tudják, hogy több dolog mehet rosszul, mint ami jól sülhet el. Másrészt pedig nem szívesen adnák fel a kreatív kontrollt, ez ugyanis katasztrofálisan végződhet.

„Az a nagy kérdés, hogy olyannak akarod-e látni a The Elder Scrollst, amilyennek azt Todd Howard megálmodta a Skyrimben, vagy egy olyat, amiben a rendező úgy dönt, hogy a Macskák szerű filmet készít.” -- mondta Hines, aki a Doom adaptációt hozta fel intő példának. „Nem szeretném, ha a Doom kapcsán erre a filmre gondolnának az emberek, hanem arra, amit Marty Stratton mutatott az E3 során.”

A Bethesda a videojátékokat tartja a szórakoztatás legjobb formájának, és noha nem zárják ki annak lehetőségét, hogy egyszer filmre vagy tévésorozatra vállalkozzanak, most csak arra koncentrálnak, hogy a lehető legjobb programokat készítsék el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!