• Közeleg a Halo: The Master Chief Collection
  • PC-re is örülnénk neki
  • A Microsoft szerint viszont a játékok nagyok
  • A PC-s átirat pedig csak technikai értelemben lenne egyszerű

Most, hogy nyakunkon a Halo: The Master Chief Collection, amiről ráadásul pletykálnak is egy későbbi PC-s megjelenést, szinte adja magát a kérdés, hogy ha az MS már amúgy sem foglalkozik sokat az Xbox-exkluzív sorozatokkal (Dead Rising 3, Fable: Anniversary), akkor miért nem jelenti be az újabb Halókat PC-re is. Nos, a hivatalos válasz az alábbi.

„Igen, hallottuk a PC-s játékosok kéréseit. Pár hónap van csak hátra az Xbox One-os kiadások megérkezéséig, egyelőre tehát azokra fókuszálunk. De tényleg, őszintén mondom, hogy minden tekintet rájuk szegeződik. Technikai irányból nézve az Xbox One és a modern PC-k architektúrái között nagyon sok hasonlóság van, és ez elméletben könnyűvé teszi az átiratok elkészítését. De sajnos vannak azért egyéb nehézségek is. Ugyebár a Master Chief Collection hatalmas. Négy játékot, 100 pályát és egy rakás videót kell koordinálnunk, a Halo 2 Anniversaryről nem is beszélve.”

Röviden tehát a játékok nagyok, ezért inkább hagyja a csudába a Microsoft a PC-s Halót. Persze „semmi sincs kőbe vésve”, de azért a dolog valószínűsége a nullához konvergál.

Ti egyébként örülnétek egy PC-s Halo: The Master Chief Collectionnek?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!