Ritkán írunk a Portal 2 modifikációiról, de ha előkerül egy kifejezetten érdekes példány, akkor nem hagyjuk ki -- legalábbis igyekszünk. Ezúttal a Portal Stories: Mel című alkotásra szeretnénk felhívni a figyelmet, ami egy komplett új sztorit és új tesztkamrákat kínál, teljesen ingyen.

A történet szerint az Aperture: Science Innovators Short-Term Relaxation Vault túlélőjét, Melt (érdekesség: az eredeti tervek szerint ő lett volna a Portal 2 főszereplője, majd a kooperatív kampány másik játékosa.) irányítjuk majd, akivel meg kell menekülnünk a kutatóbázisról, miközben kérdések egész sora kavarog a fejünkben: ki ez a szélhámos, Cave Johnson? Mi történt a bázissal? És legfőképpen: mi történt velem?

A készítők több mint 20 tesztkamrát, egyedi történetet és dialógusokat valamint új textúrákat, modelleket és animációkat ígérnek, ráadásul még egy új Portal Gun is a kezünkbe kerül, mégpedig egy, a 70-es évekből származó prototípus.

A tervek szerint a Portal első és második része közötti, persze nem hivatalos, kapocsként funkcionáló Portal Stories: Mel a jövő év elején fog megjelenni -- addig is szavazzatok rá a Steam Greenlighton, illetve nézzétek meg a kedvcsináló videót!