Az április 26-án megrendezésre kerülő tavaszi PlayIT minden eddiginél nagyobb területen, a korábbiaknál sokkal változatosabb programmal várja az érdeklődőket a SYMA rendezvényközpont "A" és "B" csarnokában. Amellett, hogy a résztvevők a showflooron kipróbálhatják a legújabb játékokat, termékeket, a színpadoknál egész nap színvonalas program várja őket.

Az "A" csarnokban található Nagyszínpadon 10:20-tól kezdődik a program, ahol a magyar YouTube két jól ismert egyénisége, a GameDay Iroda műsorvezetői, Szirmai Gergely és Kiss Imi fogják levezényelni a műsort. A srácok egyébként egy videós kedvcsinálóval is készültek az egész napos sztárságra, ahol jól meg is mondják, mire lehet majd számítani a PlayIT-en: 

A játékbemutatók mellett a Gyűrűk Ura Cosplay Club, a Cosfighters, az 501-es légió és japán dobosok is színpadra lépnek, három fordulóban zajlik le a PlayIT Gamer Championship, kihirdetésre kerülnek a Tavaszi Citromdíj helyezettjei és díjazottjai, összecsap az Xbox One és a PS4, este pedig egy PlayIT villámkvízben tehetik próbára magukat a látogatók.

nagyszinpadpromo.jpg

A "B" csarnok kisebb színpadokkal, de hasonlóan érdekes programokkal csábít. A LOL színpadon kerül megrendezésre 10 órától a League of Legends East, 15:30-tól pedig a West elődöntője, amit a bronzmeccs, majd végül a döntő követ. A Dota 2 rajongói szintén 10 órától izgulhatnak a selejtezőből sikeresen továbbjutott kedvenceikért, de aki inkább lexikális tudásával szeretne értékes ajándékokhoz jutni, az a Kvíz színpadon többféle kategóriában is indulhat a Játéktörténelmen és a MOBA-kon keresztül a hazai játékfejlesztéssel és a Blizzarddal kapcsolatos kérdésekig.

További részletek a www.playit.hu oldalon találhatók.

kviz.jpg