Két hete nagy dérrel-dúrral jelentette be a Lionhead, hogy egy óriási bejelentést tartogatnak a Fable 2-vel kapcsolatban, azonban a megbeszélt időpontban -- azaz múlthéten -- mégsem volt semmilyen leleplezés, ugyanis a Microsoft nem találta megfelelőnek az időpontot a New Xbox Experience debütálása miatt. De végül ma megtört a jég, és a Molyneux-csapat bejelentette, hogy készül játékuk első letölthető tartalma, ami egy vadonatúj szigettel és új küldetésekkel ajándékoz meg minket.

A DLC-ben Knothole szigete tárul elénk, amit egy Knothole Glade-i törzs fedezett fel több száz évvel ezelőtt, mert belefáradtak Albion nyirkos és barátságtalan éghajlatéba. A szigeten idillikus éghajlat uralkodik, mert az eredeti lakók réges-régen bűvös éghajlatátalakító köveket dugtak el veszélyekkel teli barlangokban, hogy a harcosaikat évről évre próbára tehessék. Azonban a kövekkel valami történt, ugyanis a sziget zöld pázsitjait és gyönyörű erdőit ellepte a hó és jég, és talán nem meglepő, hogy csak mi menthetjük meg a pusztulástól a fagyoskodó szigetlakókat.

Knothole-ban rengeteg egyéniséggel fogunk találkozni, például a törzsfőnökkel, aki sűrűn megdicséri magát, ha a legapróbb dolog is jól sül el, de ha mégis történik valami baj, nem habozik másra hárítani a felelősséget. Aztán ott van még Jessica, aki a Box of Secrets nevű bolt tulajdonosa, ahol a leányzó által összeharácsolt ritka tárgyakat csereberélhetjük. Végül pedig Gordon, a szégyellős feltaláló, aki a tengeralattjárójával utazott Albionba, hogy keressen egy hőst, aki megmentené a fagyhaláltól szeretett szigetét.

A „kiegészítőben” sajnálatos módon csak három új küldetés kap helyet, hat új fegyver és néhány új szörny társaságában, de legalább nem kell sokat várnunk minderre, ugyanis a DLC december 12.-én fog megjelenni, és 800 MS pontba fog kerülni. Ezzel egy időben egy ingyenes letölthető tartalom is érkezik, amit azoknak lesz érdemes letölteni, akik kooperatívan szeretnének játszani a prémiumcsomag tulajdonosaival.