• Gyilkolás nélkül is végigjátszható a Fallout 4
  • Csak nagyon nehéz
  • Nem erre találták ki a játékot, hibákat is produkál
  • Fallout 4 videoteszt

Ha Fallout 4-gyel töltött első órából világossá válhat mindenkinek, hogy ha túl akarja élni mindazt, amivel Boston kegyetlen világa szembesíti, akkor fegyvert kell ragadnia, a mutánsok, a banditák és a robotok földjén ugyanis nincs olyan, hogy béke -- egy játékos azonban mégis megpróbálkozott azzal, hogy a kezének bemocskolása nélkül teljesítse a történetet, bár ez nehezebb volt, mint amilyennek elsőre hangzik.

A Fallout 4 kétségtelenül egy akciójáték, rengeteg harccal, így nem is igazán adja magát ahhoz, hogy pacifista módon, tehát gyilkolás nélkül teljesítsük, de trükkök azért vannak, és mindet be is vetette az emberünk, Kyle Hinckley. Elengedhetetlen kellék a magas karizma, aminek egyik perkjével az oldalunkra állíthatjuk az ellenségeinket -- persze, csak akkor, ha szerencsénk van. A végigjátszás során, ha nem sikerült a manőver, Hinckleynek többször is újra kellett töltenie a játékállást és újrapróbálkoznia, máskülönben nem mehet tovább, hiszen ezeket az agymosott katonákat használta arra, hogy végezzenek azokkal, akikkel nagyon muszáj. Nem, társakat nem lehet használni, ugyanis ha azok megölnek valakit, azt a játék a főszereplő számlájára írja.

A Fallout 4-et azonban nem az ilyen végigjátszásra találták ki, és mindenféle furcsaságokat kezdett produkálni. A hangok elmaradoztak, a dialógusok nem folytatódtak és Nick Valentine sem volt hajlandó csinálni a dolgát. Más szóval, duplán viszontagságossá vált a végigjátszás, de sikerült, egyetlen, közvetlen gyilkosság nélkül a játék végére jutott Kyle Hinckley. Íme, a kalandjainak első része: