Karnyújtásnyi távolságba kerültünk ahhoz, hogy megjelenjen a Fallout 4! Hosszú várakozás után újra elmerülhetünk az atombombák által megtépázott Senkiföldjén, magányos túlélőként kalandozva. A helyszín ezúttal Boston és annak környéke, a főszereplő pedig a 111-es óvóhely egyetlen túlélője, aki 200 év hibernáció után, emlékek nélkül ébred fel, majd rögtön a helyi frakciók véres konfliktusának kellős közepébe csöppen.

Akárcsak a sorozat korábbi játékai, itt is egy nagy és nyitott világot kapunk, amit szabadon felfedezhetünk. Több száz érdekes helyszín vár, amelyek a Bethesda rendelkezésére álló legújabb technológiával tárul elénk, így a sorozat eddigi legszebb játékává téve a Fallout 4-et. Egyébként fokozottan érdemes felfedezni a környezetet, a barangolásaink során ugyanis nem csak a fő történetet előrébb görgető missziókat végezhetünk el, hanem számtalan NPC is vár a segítségünkre, és nem egyszer, még érdekesebb vagy izgalmasabb megbízásokat adhatnak, mint azok, akik a főbb szereplők közé tartoznak. 

Természetesen a szabadság nem csak a világra érvényes, hanem arra is, hogy milyen karaktert készítünk. A hősünk arcvonásait immáron szobrászként formálhatjuk, ezzel jóval inkább személyre szabhatjuk, hogy kit irányítsunk a következő órák sokaságában. Ha megvan a külső, akkor jöhet a belbecs, amiben a visszatérő S.P.E.C.I.A.L. rendszer és az átszabott perkek segítenek, hogy a játékstílusunkhoz legjobban passzoló karakterünk legyen -- és a személyre szabás itt még mindig nem ért véget! Immáron van fegyverkészítő, amivel száz és száz különbőz mordályt állíthatunk össze, hogy aztán a V.A.T.S. teljes gyönyörében irthassuk, aki mer szembeszállni velünk, valamint a Fallout 4-ben már egy saját kis települést is létrehozhatunk, ahova visszatérhetünk a bóklászásaink után -- persze, meg is kell védenünk az otthonunkat.

Összefoglalva tehát, a Fallout 4 a sorozat eddigi legjobb, legtöbb szabadságot nyújtó és legizgalmasabb részének ígérkezik, aminek kapcsán most igyekszünk megválaszolni minden fontosabb kérdést, így, pár nappal a megjelenés előtt.

Mikor fog megjelenni a Fallout 4?

A Fallout 4 november 10-én, kedden jelenik meg PC, PS4 és Xbox One platformra.

Előtölthetem a játékot?

IGEN. A Fallout 4 még a megjelenés előtt előtölthető mind a három platformra, a cikk írásakor azonban még csak PC-n és Xbox One-on érhető el ez a lehetőség. A Bethesda ígérete szerint még a hétvégén megkezdhetjük a letöltést PS4-re is. PC-n a fájl mérete 23,8 GB.

A dobozos változatot aktiválhatom Steamen?

IGEN, sőt, kötelező, ha a PC-s verzióval akarsz játszani.

Elég a lemezes kiadás a telepítéshez?

NEM. A lemezes kiadás nem tartalmazza a teljes játékot, további 30 GB-ot kell letölteni a Steamről, hogy élvezhesd a programot.

Hol vehetem meg a játékot?

Minden, videojátékokkal foglalkozó viszonteladónál, így a PC Guru Webshopban is. Ha nálunk veszed a játékot, akkor a PC-s verzióért 12.499 forintot kell fizetni, míg PS4/Xbox One konzolra egységesen 20.990 forintot.

Van PC Guru előfizetései akció?

VAN. Éves vagy féléves konstrukcióban kaphatod meg a Fallout 4-et a PC Guru előfizetésed mellé. KATT IDE!

  • Éves előfizetés (12 lapszám): 25.990 Ft
  • Féléves előfizetés (6 lapszám): 18.490 Ft

Van gyűjtői kiadás a Fallout 4-hez?

VAN, de jóformán már lehetetlen beszerezni, vagy irreálisan magas árat kell érte fizetni aukciós oldalakon. A Fallout 4 Pip-Boy Edition a fémdobozban tárolt játék mellett egy Pip-Boy replikát tartalmaz, amibe egy okostelefont ( iPhone 6, iPhone 5/5s, iPhone 4/4S, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S4 és más, kisebb telefonok a mellékelt szivacsbetéttel) helyezve, és a segédalkalmazást futtatva, szinte egy működű alkarszámítógépünk van. Mindez a saját ládikájában érkezik, és kapunk még egy posztert, kézikönyvet és egy állványt is a Pip-Boy replikának. Az ajánlott végfelhasználói ár 120 dollár.

fallout-4-pip-boy-edition-alt.jpg

Segédalkalmazás? Az meg mi?

A Fallout 4 mellé megjelent iOS és Android operációs rendszerre a Fallout Pip-Boy app, amivel játék közben, valós időben hozzáférhetünk a térképhez, a rádióhoz, a készleteinkhez, a fejlesztéseinkhez, más szóval minden olyanhoz, amihez a játékon belüli készüléket is használnánk. A program ingyenes, Androidra innen, iOS-re pedig innen tölthető le.

Fallout 4 gépigény - menni fog a gépemen?

A Fallout 4 a Bethesda a Creation Engine grafikus motorjának kipofozott változatát használja, így nem kell attól aggódni, hogy egy erőmű szükségeltetik a játék futtatátáshoz. Ha egy nem túl öreg, közepesen jó gamer PC-d van, nem jelent majd problémát a Fallout 4.

FALLOUT 4 MINIMUM GÉPIGÉNY

  • Operációs rendszer: Windows 7 / 8 / 10 - 64 bit
  • Processzor: Intel Core i5-2300 2,8 GHz / AMD Phenom II X4 945 3,0 GHz
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GTX 550 Ti 2GB / AMD Radeon HD 7870 2GB
  • HDD: 30 GB

FALLOUT 4 AJÁNLOTT GÉPIGÉNY

  • Operációs rendszer: Windows 7 / 8 / 10 - 64 bit
  • Processzor: Intel Core i7 4790 3,6 GHz / AMD FX-9590 4,7 GHz
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GTX 780 3GB / AMD Radeon R9 290X 4GB

A grafikai beállítások terén a textúrák, a fények és az árnyékok minőségét lőhetjük be, de szabályozható az elmosódás és az élsimítás is, illetve a kamerával kapcsolatban kapunk pár csúszkát, amikkel állíthatjuk, hogy milyen távolságban mosódjanak el a fűszálak, a tárgyak és a szereplők. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Később bővülni fog a játék?

IGEN. Egy 30 dolláros Season Pass vásárolható meg a Fallout 4 mellé, amivel valamennyi fizetős kiegészítőt egyszerre kiválthatjuk. Az első DLC valamikor az év elején fog megjelenni, de hogy mit tartalmaz, azt még nem tudjuk, és azt sem, hogy hány fizetős bővítményt tervez a Bethesda.

Lesznek modok?

LESZNEK. Valamikor a jövő év elején fog megjelenni a Fallout 4 Creation Kit, amelynek lehetőségei azonosak azokkal az eszközökkel, amiket a fejlesztők is használtak.

Van magyar felirat a Fallout 4-hez?

NINCS. :(