• Fallout: The Frontier - méretes mod a New Vegas alapjaira
  • A helyszín a fagyos Portland
  • Lesz dinamikus időjárás, új ellenfelek és új opciók is, köztük az, hogy védekeznünk kell az időjárással szemben
  • Lesznek bossharcok, légi csaták, aréna harcok és háborús zónák is
  • A játék a New Vegas méreteivel vetekszik
  • Megjelenési dátum még nincs

Habár rohamléptekkel jön a Fallout 4, amibe minden bizonnyal sok-sok órát fogunk belepakolni, érdemes figyelmet szentelni egy rajongói projektnek is, ami ambiciózus ötleteivel hívta fel magára a figyelmet. Ez a Fallout: The Frontier, ami a 2010-ben megjelent New Vegas alapjaira építkezve egy új történetet, helyszínt és játékmenet-opciókat hoz, egy óriási, az alapjáték méreteivel vetekedő csomagban, mindezt természetesen ingyen.

A Fallout: The Frontier története szerint Kimball elnök a fagyos északi területre űzte az egyre nagyobb támogatást felhalmozó, és így hatalmát veszélyeztető Blackthorne tábornokot, bízva abban, hogy ellenfele életét veszti a mostoha körülmények között. A tábornokot azonban keményebb fából faragták, és dacolva a The Frontier elemeivel egy új sereg toborzásába kezdett, azzal a céllal, hogy kisöpörje a területről a Legiont, összeszedje a The Frontier minden fegyverét, és visszautazva a Mojave-sivatagba, átvegye a hatalmat.

Az 50 főt számláló csapat munkája a kalandot az Oregon állambeli Portlandba helyezi, ami keményen megsínylette az atomháborút. A települések romokban hevernek, a bombák pedig olyan durván megzavarták az időjárását, hogy egy-egy derűs, kellemesen langyos napból, pillanatok alatt a csontokat megfagyasztó hideg lehet -- ez utóbbi, vagyis a dinamikus időjárás jelenti a legnagyobb veszélyt, védekeznünk kell ugyanis is elemekkel szemben, de természetesen hús-vér ellenfeleink is lesznek. A Legion csapatai mellett rabszolgatartókkal és scavengerekkel is összetalálkozunk majd, a vadállatokról már nem is beszélve. Az ígéretek szerint, a főküldetés és a mellékes missziók mellett lesznek bossharcok, légi csaták, aréna harcok és háborús zónák is.

Megjelenési dátum egyelőre még nincs, de a munka szépen halad, amiről az alábbi, nagyon jól sikerült trailer tanúskodik.