Megszokhattuk a Far Cry-játékoktól, hogy az országok, ahol a cselekményük zajlik, általában fiktívek, de a földrész, ahol megbújnak, valódiak. Így lesz ez a Far Cry 4 esetében is, hiszen Kyrat a Himalája hegycsúcsai között terül el, így valóságközeli tájakat járhatunk be. Vagy éppen mászhatunk meg.

A Ubisoft Montreal a minél hitelesebb látvány kedvéért ellátogatott Nepálba, hogy maguk is megnézhessék, milyen arrafelé a világ. Így Katmanduban tanúi lesznek egy állatáldozásnak, míg Pokharában megismerkedhetnek a legendás harcosokkal, a gurkákkal, akik nagy mértékben inspirálták a Far Cry 4 fejlesztőit is. Így például főhősünk alapfegyvere a gurkák hagyományos tőre, a kukri lesz, amelynek használatát gyerekkortól fogva tanulják.

A második videó pedig egy igen érdekes kezdeményezést ad hírül, jóllehet mindenki kimarad belőle, aki nem az Egyesült Államok lakója, és nem megy át az egészségügyi, erőnléti és pszichológiai teszteken. A Ubisoft ugyanis lehetőséget ad arra, hogy a fenti feltételeket teljesítők közül egy felkaptasson a Csomolungmára, és a világ tetején játszhasson a Far Cry 4-gyel. Ehhez csupán egy kétperces videóban össze kell foglalnia, miért mászná meg a Föld legmagasabb hegyét, és miért ő a legnagyobb Far Cry 4 rajongó a földkerekségen. A teljes díj 7000 dollár értékkel bír, ebbe benne van az 1000 dolláros oda-vissza út Nepálba, a költőpénz, és a kéthetes expedíció ára is.