A Ubisoft az év elején egészen a kőkorszakig visszatekeri az órát a Far Cry sorozat új részével, amiben nem kell kalózokkal, lázadókkal vagy egyéb rosszfiúkkal magyarázni a vérontás, egyszerűen egy olyan világba csöppenünk, ahol csak a legkeményebbek élhetnek túl.

A legkeményebb legény a környéken természetesen a játék főszereplője, Takkar, aki egy különösen veszélyes vidékre, a háborús zónának is tekinthető Orosba teszi be a lábát, ahol aztán az lesz a feladatunk, hogy visszaverjük a támadóinkat, legyen az ember vagy állat, és újraegyesítsük a szétszóródott törzsünket. Íme, egy friss videó, ami ebbe ad betekintést.

Ha ennyi nem volna elég, egy fejlesztői videót is kaptunk, amiben a Ubisoft részletezi, milyen célokat tűztek ki maguk elé, és milyen lépéseket tettek afelé, hogy a lehetőségekhez mérten hiteles világot kapjunk -- nyilván, nem történelemileg pontos a Far Cry Primal, de például a nyelvezetre elég sok időt fordítottak, amelynek elkészítéséhez a Kentucky Egyetem nyelvészeit kérték fel.