Annak, aki még nem hallott volna róla, Nagylábú bizony nagyon is létezik, sőt, játszható a Grand Theft Auto V-ben. Ehhez nem kell mást tenni, mint a megfelelő napon, a megfelelő helyen, a megfelelő időpontban és körülmények között felkutatni az arany pejotot és befalni azt, ezután egy rövidebb hallucináció idejéig a majomember bőrében rohangálhatunk. A térképen a napok jelölve vannak, és mindig reggel 5:30 és 8:00 közt, havas vagy ködös időben tűnik csak fel az arany kaktusz.

gtav-peyote-map.jpg

Tovább is van ám a történet, ugyanis ha megfelelő sorrendben végezzük el a feladatot, akkor lehetőség nyílik levadászni egy vérfarkast, és ha ezzel is végeztél, az a rendező módban megnyílik, mint játszható karakter (Teen Wolf, a Michael J. Fox főszereplésével készült filmből ismerős lehet). Az egész hacacáréhoz van egy videó is, erre tessék!

Persze a hét napot felölelő meszkalin-majszolás csalás nélkül aligha sikerülhet, hiszen ennyi ideig egyfolytában nem szokott köd vagy hó lenni Los Santosban, de még kérdésként felmerülhet a szemfüles olvasóban, hogy hogyan és kik jöttek erre rá? A felderítés harminc ember közös munkájának eredménye, akik a játék forráskódját túrták át minden egyes frissítés után, így találtak rá a koordinátákra és egy üzenetre. Ezt az üzenetet később lecserélték egy másik, filmes idézetre a Rockstar munkatársai, akik mint kiderült, végig követték a Chiliad alredditet, amin keresztül az önjelölt detektívek tartották egymással a kapcsolatot. Így nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy ARG, azaz alternate reality game, találkozhattunk ilyesmivel a legutóbbi Steam téli vásár alkalmával is.

De nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó elrejtett, vagy becsempészett dolog a Grand Theft Auto V történetében, kíváncsiak vagyunk, mit hoz a jövő.