Rengeteg időt el lehet tölteni a DayZ-ben (erről kérdezzétek meg nyugodtan Bate-et), felfedezve annak minden egyes szegletét, s miután sokan választották Chernarust üdülőhelynek, nehéz elhinni, hogy még van olyan terület a térképen, ami érintetlen maradt, pedig ez így van -- na jó, egy kicsit ferdíteni kell, hogy tényleg igaz legyen az állítás.

A történet onnan indul, hogy a DayZ eredeti kiadásában, vagyis mikor még Arma 2 mod volt, létezett egy, a fő területtől kilométerekre található sziget, amire csak kevés játékos tette be a lábát. Nos, ez a sziget, mely a rajongóktól a Schadenfreude Island vagy a Debug Island nevet kapta, átkerült a DayZ különálló változatába is, csak senki sem látogatta meg -- egészen eddig.

A feladatot gews vállalta magára, aki az egy hónapja dédelgetett karakterével vágott neki az utazásnak. A nagyjából 11 kilométeres távot kicsivel több mint két óra alatt tette meg (oda-vissza négy óra volt az út), természetesen úszva, s ami fogadta, az sajnos nem érte meg a fáradalmakat.

A Debug Island, akárcsak az eredeti változata, egy kietlen, üres és unalmas földdarab, melynek még a méretei sem figyelemre méltóak, hiszen egy 285 m hosszú és 130 m széles légypiszokról beszélünk, ami 25 m-rel magasodik a tengerszint fölé. A Debug Island azonban egyvalami miatt mégis érdekes, mégpedig azért, mert ez volt a különálló DayZ utolsó feltérképezetlen területe.

A teljes kaland ezen a linken tekinthető meg.

dayz-island.jpg