A Titanfall 2 mindegyik gigászi harci gépezete egyedi fegyverrel és négy, csak az adott titánra jellemző képességel rendelkezik, emellett egy sor testreszabhatóság lehetőséget is kapunk. Ezen felül mindegyiket felszerelhetjük „Titan Kit”-ekkel, amik apróbb változtatásokat eszközölnek, mint pontosabb célzórendszerek vagy automatikus katapult. A küllemüket pedig a szintlépések során megnyíló, különböző területekre felvihető festésekkel szabhatjuk testre. A hat titán szerepük és nevük szerint pedig a következő:

Legion

Erős és lassú. Fő fegyvere a lassan felpörgő hatalmas hatcsövű gépágyú, a Predator Cannon, amely kétféle tüzelési móddal rendelkezik: a közeli célpontokat hátrébb löki, míg a távolsági módban nem csak hogy pontosabb, de a lövés vonalában mindent átüt. Speciális mobil erőpajzsa van, amin a többi titánnal ellentétben a Legion át is lőhet, ezeket kombinálva egy két lábon járó tankot kapunk. Hogy még könnyebb dolga legyen, különleges képessége a Smart Core, ami rövid ideig automatikusan célra tartja a fegyverét.

titanfall-2-legion.jpg

Tone

Kiegyensúlyozott. Fő fegyvere a félautomata 14 mm-es Tracker Cannon, ami három találat után rögzíti a célpontot a másodlagos, célkövető rakéták számára, amelyeket csak ezután lőhet ki. Ezt segíti a Sonar Lock képessége is, ami egy adott körben felfedi az ellenségeket fedezék mögött is. Védelméül pedig egy, az egyik oldaról átlőhető rögzített pajzs szolgál. Különleges képessége a Guided Missiles, ami a már ismert célkövető rakéták tömkelegét üríti ki rögzítés igénye nélkül, oda ahova céloz.

titanfall-2-tone.jpg

Ronin

Gyors és nagyot üt, de sérülékeny. Lőfegyvere a Leadwall, egy nagy szórású puska, másodlagos fegyvere a hatalmas kardja. De sérülékenysége miatt kétélű ez a fegyver, így remek kiegészítő képessége az túltölthető Arcwave, ami megbénítja és sebzi az ellenfeleket. E mellé társul a Phase Dash, amivel titánfeletti gyorsasággal kerülhetünk ellenfeleink közelébe. Védelméül szintén a kardja szolgál, amellyel a lövedékek egy részét vissza is tudja verni, ehhez kapcsolódik különleges képessége is, a Swordcore - ez a vágófegyvert tölti fel elektromosan, ezzel sebzését és védelmét növeli meg jelentős mértékben.

titanfall-2-ronin.jpg

Northstar

Kicsit olyan, mint a Ronin, azaz gyors és nagyot üt, de ez is sérülékeny. Fő fegyvere a Plasma Railgun, ami gyakorlatilag egy mesterlövészpuska kétféle tüzelési móddal: közelebbi célpontok ellen gyorsabb de pontatlanabb, és gyengébb tűzerővel, távolsági célpontok ellen túltölthető pusztító pontosságú lövedékekkel. Másodlagos fegyvere a Cluster Missiles, egy irányítatlan rakétarendszer, ami becsapódás után repeszeket szór szét. Pajzsa nincs, úgyhogy védelemre a Teletrap szolgál. Ez tulajdonképpen egy akna, amit ha az ellenfél aktivál, akkor leszűkíti egy apró területre a mozgásterét, és mivel blokkolni sem tud, háti-rakétái segítenek a menekülésben, különleges képességével pedig a levegőbe emelkedik és rakétaesőt zúdít az alant állókra.

titanfall-2-northstar.jpg

Scorch

Erős és lassú, a piromániások kedvence. Fegyvere a területre ható gyújtógránát-lövő T-203 Thermite Launcer, ami becsapódáskor tűzbe borítja a környezetét. A Flame Wall képességgel thermitet lőhet az ellenfélre, az Incendiary Trap szintén a tűz erejét hasznosító akna. Védelméül is a tüzet használja, a Thermite Shield egész egyszerűen elolvasztja a felé tartó lövedékeket, és ha elég közel vannak, megpörköli az ellenfeleket is. Különleges képessége a Flame Core, minden eddiginél masszívabb, területre ható tüzes csapás.

titanfall-2-scorch-2.jpg

Ion

Kiegyensúlyozott. Elsődleges fegyvere a Splitter Rifle, kétféle tüzelési móddal, gyorsabb de kisebb sebzést okozó automata móddal, vagy energiát használó, nagyobb szórású, de ütősebb alternatívával. Másodlagos fegyvere a Laser Shot, egy vállra szerelt igen precíz lézerágyú. Védelméül a Neót megszégyenítő Vortex Shield szolgál, amivel a bejövő lövedékeket megállítja, majd visszaküldi a feladónak. Felszerelésként három aknát dobhat a földre, szuperképessége pedig a Laser Core, amivel mellkasából mindent elnyelő lézertüzet okád.

titanfall-2-ion-2.jpg