Az EA némi új információt osztott meg velünk a szeptember végén esedékes FIFA 14-ről (előfizetési akció), konkrétan annak karriermódjáról, azon belül pedig a tehetségek felkutatásával kapcsolatos új lehetőségekről. Ez az új részben már egy összetettebb feladat lesz, mely a menedzseri stábunk jobb kezelését követeli meg tőlünk.

A játékban minden csapatnak van legalább egy olyan embere, aki az ifjú tehetségek felkutatását végzi a csapat adott kívánalmainak megfelelően, de értelemszerűen minél nagyobb, vagyis tehetősebb egy csapat, annál több, ügyesebb kutatója lehet -- egy csapat maximálisan hat tehetségkutatóval rendelkezhet, s nekik legfeljebb ötcsillagos lehet az értékelésük.

Maga a kutatás egyébként úgy történik, hogy elküldjük a kívánt régióba az emberünket, aki a meghatározott paraméterek (kor, pályán betöltött pozíció stb.) szerint elkezdi keresni az alkalmas játékosokat. Egyetlen pásztázással azonban nem kapunk meg minden lényeges információ leendő újoncainkról, így ha megvan a lehetséges focisták listája, további felmérésekre van szükség. Az EA elmondása szerint ezzel sikerült növelni a felderítés fontosságát.

Természetesen van lehetőség átigazolások lebonyolítására is, amely a Transfer menüpontban kapott helyett. Itt a játékosokkal kapcsolatos minden friss hír és pletyka megtalálható, illetve nem kell sehova sem menni, hogy szerződéseket kössünk, melyek egyébként részletesebb beállításokkal várnak ránk.

FIFA 14 -- Megjelenés: 2013. szeptember 27. (PC, Xbox 360, PlayStation 3) -- Gépigény: nem ismert