A mellékszálként funkcionáló egész estés rajzfilm különlegessége, hogy számos, a szakmájában elismert anime művészt kértek fel arra, hogy álmodják meg a maguk verzióját a pokol egy-egy gyűrűjéről, így számtani kell arra, hogy a Távol-Kelet stílusa is képviselteti majd magát a kész műben, bár nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet az európai kultúra egyik meghatározó darabjának a feldolgozásában...

„Jelenleg nincs még egy ilyen projekt a piacon, aminek ennél szebb látványvilága és története lenne. Ez a film csak az EA kreativitásának és az éleslátásának köszönhetően jöhet létre, akik nagyon jó partnerek voltak a Dead Space: Downfall munkálatai során, és abban bízunk, hogy ez most sem lesz másként.” — Jay Fukuto, a Film Roman vezetője.

A fejlesztő EA Redwood Shores azt ígéri, hogy valamikor 2010-ben fog megjelenni a játékuk, ami az előzetes információk alapján egy szórakoztató kis God of War-klón lesz, tele érdekes és groteszk helyszínekkel, amikért az a Wayne Barlowe a felelős, aki 1998-ban az Isteni színjáték alapján egy remekbe szabott képeskönyvet készített Barlowe's Inferno címmel.