A PlayStation 2-es korszak egyik legérdekesebb és legszebb játéka a Team Ico által készített Shadow of the Colossus volt, ami nem csak számos Év játéka díjat zsebelt be, de rendszeresen ezt a programot veszik elő az emberek, mikor be akarják bizonyítani, hogy a játékok igenis művészetnek számítanak. Éppen ezek miatt azonban vegyesek az érzelmeink egy esetleges filmadaptáció hallatán, hiszen ezt könnyebb elrontani, mint valami maradandót alkotni -- a rendező személye viszont mindenképpen bizakodásra ad okot.

A Deadline információi szerint a Sony az utóbbi idők egyik legjobb szuperhősös filmjének, Az erő krónikájának rendezőjét, Josh Trankot kérte fel az adaptáció elkészítésére, aki rá is bólintott a dologra, ugyanis nagy rajongója az eredetileg 2005-ben megjelent, majd tavaly PlayStation 3-ra újra kiadott játéknak.

A stúdió jelenleg is keresi az alkalmas írókat a forgatókönyvhöz, s ameddig Trank nem végez az új Fantasztikus négyessel, a Venom központú Pókember mellékhajtással és a Red Starral, a munkálatok nem kezdődnek el, vagyis nem mostanában lesz a premier.