A kérdés talán költői, pláne a Torpedó társasjátékot feldolgozó Csatahajó után. Oké, az a mozi nem egy Keresztapa, de azért szórakoztató látványfilm volt. Néha ilyen is kell. Ennek ellenére akkor is leesik az ember álla, ha azt olvassa, hogy a sorokban támadó idegenekkel operáló Space Invadersből készül film.

Pedig a Warner Bros. már neki is állt, a jogok bezsebelés után megszerezték producernek Akiva Goldsmant, Joby Haroldot és Tory Tunnellt. Ha az utóbbi két név nem sokat mond, az nem csoda, Tunnellnek semmi említésre méltó munkája nincs, Haroldot pedig az idén bemutatott, Tom Cruise főszereplésével készült A holnap határa vezető producereként ismerhettük meg. Szóval a nevük egyelőre nem olyan, amivel reklámozni lehetne.

Goldsman viszont már nem akárki, rendezőként, íróként és producerként is részt vett A rejtély című sorozatban, emellett olyan filmek forgatókönyveit jegyzi, mint A Da Vinci-kód, a Legenda vagyok, az Angyalok és démonok. Bár ő írta a Mindörökké Batmant és a Batman és Robint is, szóval... Mindegy, senki sem tökéletes. Producerként is szép a filmes listája, főleg inkább szórakoztató, de nem kiemelkedő filmekben volt benne: Háborgó mélység, Lost in Space, Hancock, Mr. és Mrs. Smith, és így tovább.

Szóval, ezek az emberek állnak a Space Invaders filmstábjának élén, tehát nem olyan rossz a helyzet, mintha egy Paul W. S. Anderson vagy egy Uwe Boll lenne. De akkor is ott a kérdés: hogyan lehet ebből eladható filmet csinálni? Mondjuk úgy, mint a Csatahajó esetében: ráaggatjuk a címet, azt csók.

space-invaders-movie.jpeg

Kémeink megszereztek egy képkockát a filmből.