• A Final Fantasy XIII weblapján Steam logó található
  • A Square Enix több Final Fantasyt ígért PC-re
  • A japánok nem tudják, hogy írják a PlayStation szót

Izgalmas felfedezést tett a NeoGAF egyik fórumozója, mikor is a Final Fantasy XIII hivatalos weboldalát böngészte: a Square Enix az Xbox 360 és a PS3 mellett a Steam logóját is feltüntette az adatlapon, méghozzá meglehetősen látványos formában.

A Square Enix nem fűzött kommentárt a felfedezéshez, valószínűleg még azt sem tudják, hogy megtörtént, szóval messzemenő következtetéseket kár levonni a dologból. Az azonban biztos, hogy a japán kiadó több Final Fantasyt ígért PC-re, a Final Fantasy XIII PC-s változatának elmaradását pedig Kitasze Josinori az alábbi, igencsak érthető okkal magyarázta:

Ne feledjük el, hogy amikor a Final Fantasy XIII-szériát készítettük, mindhárom játék korai terveiben szerepelt a PC. Végül konzolokra készítettük el. Technikai szempontból kivitelezhető lett volna a PC-s változat, de két okból meggondoltuk magunkat: egyrészt piaci szempontból nem tűnt jó ötletnek, másrészt több kérdés is felmerült, például a biztonságé. Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy ezúttal nem készítünk PC-s változatot.” 

Fontos észrevenni azonban, hogy a Final Fantasy XIII megjelenése óta eltelt több mint négy év, a piac pedig változott, a PC-t újra prominens szintre emelve. Egy steames átirat tehát logikus lépés volna a japánoktól. Mielőtt azonban nagyon beleélnétek magatokat a PC-s FFXIII gondolatába, azért érdemes rámutatni, hogy a Steam logó akár tévedés is lehet, mint ahogy a PlayStation szót is sikerült elírni a játék hivatalos oldalán.

Final Fantasy XIII PC