Az egykori Blizzard szakikból verbuválódott Red 5 első játéka, a free to play Firefall nehezen akar elkészülni, de úgy tűnik, lassan révbe ér. A minap új fázisba lépett a fejlesztés, megkezdték a nyílt bétatesztelést. Aki ki szeretné kipróbálni, annak nincs más dolga, mint elzarándokolni a Firefall honlapjára, és az instrukciókat követve regisztrálni. A vállalkozó szelleműek a játék első sztoriját, a Blackwater Anomalyt vehetik górcső alá.

Mert bizony a 2010-es Penny Arcade Expón bemutatott free to play programnak, annak ellenére van története, hogy „csak” egy online lövölde, ráadásul azt részben Orson Scott Card sci-fi író jegyzi. Zanzásítva: 200 évvel ezután felfedeznek egy tiszta energiaforrást, a crystite-t, ám mielőtt az emberiség kiaknázhatná, jön a Melding nevű energiavihar, és jól lenullázza bolygónkat. Zutty, fajunk a kihalás szélére sodródik. Mintha ez nem lenne elég, beköszön a The Chosen névre hallgató idegen faj, amely -- mit ad isten -- szeretné felgyorsítani kihalásunk folyamatát. No, innen indul a csihi-puhi, és ennek a sztorinak lesz az első etapja a Blackwater Anomaly, melynek előzetes videóját alant megtekinthetitek.

Emellett a Red 5 kiadott egy élőszereplős beharangozót is. Az ilyen kis alkotásoktól megszokottan a színészi alakítás nem fog Oscar-szobrot eredményezni és az animáció sem lesz az új etalon, de legalább hangulatos, és vannak benne formás... puskák.

Firefall -- Megjelenés: Nem ismert -- Gépigény: Nem ismert