• Free-to-play játék a Fable Legends
  • A hősök és szörnyek csak egy része ingyenes, ezeket kétheti rotációban váltják egymást
  • Ha van egy kedvenc, akkor vagy megvárjuk a visszatérését, vagy fizetünk, hogy végleg megmaradjon
  • A pihenő alatt nem vesznek el a tapasztalati pontok és a felszerelések
  • A játékmenetet befolyásoló dolgokat nem lehet pénzért venni
  • Kozmetikai elemeket viszont igen

A Lionhead bejelentette, hogy a Fable-sorozat legújabb része, az aszimmetrikus multiplayer módra koncentráló Fable Legends egy free-to-play játék lesz. Az üzleti modell úgy fog működni, hogy a jó fiúk oldalán elérhető hősök, illetve a gonosz által kommandírozott szörnyek sokaságának csak egy részéhez férünk hozzá ingyen. A hősökből négy váltogatja egymást kéthetente, így ha van egy kedvencünk, akkor vagy megvárjuk, amíg visszatér, vagy megvesszük, és ugyanígy, heti rendszerességgel cserélődik majd, hogy a gonosz karakterrel milyen ellenfeleket helyezhetünk le. Természetesen a begyűjtött tapasztalati pontok és felszerelések nem vesznek el, amíg tart a kényszerpihenő.

A fizetés játékon belül farmolható valutával vagy valódi pénzzel történik, és nem csak hősöket, illetve szörnyeket vehetünk meg véglegesen, hanem kozmetikai elemek is várnak minket, de a játékmenet érintő dolgok nem vásárolhatóak meg, ezekért meg kell dolgozni -- erre pedig lesz bőven lehetőségünk, a Fable Legend ugyanis egy teljes kampánynak megfelelő mennyiségű missziókkal érkezik, illetve a Lionhead havi rendszerességgel, epizodikus formátumban új küldetéseket ad frissítések útján.

A Lionhead tisztában van azzal, hogy a free-to-play modell kockázatokkal jár, mindközül pedig az a legnagyobb, hogy lesz-e elég játékos. A csapat szerint milliós táborra van szükségük, hogy megtérüljön a befektetés, és éppen ezért nagy a rizikó, de bíznak abban, hogy sikerrel járnak.

Hamarosan egyébként indul a nyílt bétatesztelés, ami tovább segít abban, hogy a kritikus hibákat kiszűrjék, az is fontos ugyanis, hogy a Fable Legends jó startot vegyen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!