A Subset Games ma jelentette be, hogy az FTL: Faster Than Light a jövő év elején egy ingyenes kiegészítőt kap. Az FTL: Advanced Edition többek között új szektorokat (ezeket Tom Jubert és a Planescape miatt is ismert Chris Avellone írja), ellenfeleket, hajókat, rendszereket, alrendszereket, valamint fegyvereket hoz, mindezek pedig hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az eddigiektől eltérő taktikákat alkalmazzunk.

Az újdonságok között bemutatkozik az agykontroll lehetősége, amivel ellenséges csapatokat fordíthatunk az oldalunkra. Aztán van hackelés, amivel a támadó hajó rendszereit tehetjük tönkre vagy módosíthatjuk működésüket. Mindezen felül új fegyverek is bemutatkoznak, amiket nagyobb csapás érdekében túl is tölthetünk, valamint ezek speciális képességekkel is bírnak, például a célba vettek megbénítása vagy lefagyasztása.

A csapat továbbá beépít pár régóta kért lehetőséget, így ezentúl csata közben is menthetünk, a boltokban több vásárlásra váró tárgy lesz, illetve elmenthetjük a legénységünk pozícióját, vagy egy gombnyomással egyenesen a csatához szükséges konzolokhoz küldhetjük őket.

A szintén 2014 elején megjelenő iPad-verzió már az Advanced Editionben bemutatott újdonságokkal együtt érkezik, de annyi változtatás azért történt, hogy a kezelést az érintésérzékeny felülethez szabták -- az FTL a második generációs vagy annál frissebb iPadeket és az iPad Miniket támogatja. Surface vagy Android kiadásról egyelőre nincs szó, de ezeket is tervezi a csapat.