Fűrészelünk Castlevaniában?A hírt a Bloody-Disgusting nevű, horrorfilmekkel foglalkozó honlap közölte elsőként. Míg eleinte úgy volt, hogy Paul W.S. Anderson, a Mortal Kombat, Resident Evil és Alien vs. Preadator rendezője készíti el a Castlevaniát is, ám a projekt törlése, majd újraindítása után Anderson már nem kapcsolódott be újra. Helyette "ugrott be" James Wan, a hátborzongató, "kínzáspornónak" is nevezett horrorfilm, a Fűrész rendezője, illetve a későbbi filmek producere.

"Amit igazán szeretek a Castlevaniában, az a Drakula-mitológia és a kelet-európai miliő, illetve az is, ahogy a japán populáris kultúra a saját stílusában előadta." — nyilatkozta Wan. "Én ezt a "kelet találkozása a nyugattal" hangulatot szeretném vizuálisan kiteljesíteni a filmemben. Rendkívül izgalmasnak tűnik számomra a lehetőség, hogy egy stilizált fantasy-akciófilmet forgathatok, amelyik a gótikus történeti szálat keveri az anime stílusú karakterekkel."

Ez az "anime stílusú karakterekre" való utalás szerintem kicsit riasztó egy élőszereplős (nem animációs) filmnél, de meglátjuk, mi sül ki belőle...