Akkor most kezdjük azzal, amit szándékosan kerültem a címben és a bevezetőben: amikor Gabe Newell-nél a Reddit AMA (Ask Me Anything) keretében rákérdeztek, hogy van-e esély egy új Half-Life/Portal univerzumban játszódó játékra, azt felelte: „yep”. No, ez persze nem jelenti a Portal 3-at vagy a Half-Life 3-at, esetleg a fejlesztők által már leírt Half-Life 2: Episode Three-t, hiszen például a The Lab is ebben a világban játszódik.

Szerencsére ennél bővebb válaszokat is adott a többi, érdekfeszítőbb kérdésre. Így kiderült, hogy a Valve több, az egyszemélyes játékot előtérbe helyező programon dolgozik, emellett folyamatban van a stúdió és J. J. Abrams közös filmprojektje.

Elárulta azt is, hogy szerinte a Portal 2 a Valve legjobban összerakott egyszemélyes játéka, míg a multis címek közül a DotA 2-vel játszik a legtöbbet. A Half-Life-fal kapcsolatban viszont nem tud objektíven nyilatkozni, mert abban túlságosan benne volt.

„A Half-Life-fal az a helyzet, hogy igen mélyen benne voltam a játékkal kapcsolatos döntésekben, így nehéz úgy ránéznem, hogy ne a megbánások sorát lássam. Sokkal könnyebb olyasmiért rajonganom, amibe kevésbé folytam bele.”

Mindezek mellett folytatják a munkát a Source 2-vel, hiszen továbbra is ez a cég elsődleges fejlesztői környezete, és természetesen ez fog dübörögni a jövendőbeli produktumok alatt, valamint van arra esély, hogy a DotA 2 után a Team Fortresst és a CS:GO-t átültetik erre a motorra.

Végezetül szóba került még a Left 4 Dead-sorozat. A Left 4 Dead 3 ugyan nem lett bejelentve, de Newell annyit azért elmondott, hogy mindig szerettek olyan programokat megcsinálni, amikben új technológiákat prezentálnak az azt kihasználó környezetben, és erre a Left 4 Dead-sorozat tökéletesen alkalmas.

gabe-newell-ama.jpg