• A Law & Order: Special Victims Unit sorozat a GamerGate-tel foglalkozik
  • Egy megfenyegetett és egy megtámadott fejlesztőnő áll majd a középpontban
  • A sorozat profilját a szexuális bűncselekmények jelentik
  • Hová jut a #Gamergate?
  • PC Guru Podcast - 2014 október

Az All Things Law and Order rajongói blog tudta meg, hogy az 1999 óta futó Law & Order népszerű mellékhajtása, a szexuális bűncselekményekkel foglalkozó Law & Order: Special Victims Unit februárban egy, a GamerGate-tel kapcsolatos epizódot készít.

A szóban forgó rész az Intimidation Game címet kapta, és egy játékfejlesztő nő körül bonyolódik, aki éppen az első játékát készül kiadni, de fenyegetések és halálos üzenetek egész sorával találja szemben magát a közösség férfi tagjainak részéről. A képbe bekerül aztán egy másik hölgy is, akit egy játékostalálkozón támadnak meg, ami már arra készteti a sorozatban szereplő egységet, hogy Tutuola detektív vezetése mellett utánajárjon mindennek, és lehetőleg megvédje a fejlesztőket.

A GamerGate-ügy nem először szerepel a mainstream médiában, hiszen jóformán a kipattanása óta népszerű téma, amit a játéksajtóban mindenki feldolgozott már, de a The New York Times és a CNN foglalkozott vele, csak hogy két nagyobb nevet említsek. A mozgalom azonban csak most érte el azt a méretet, hogy egy krimiben ennek alapján dolgozzanak ki egy történetet. Ha nem tudod, pontosan mi az a GamerGate, olvasd el a kapcsolódó cikkünket, illetve hallgassátok meg az idevágó podcast epizódunkat.

law-and-order-special-victims-unit.jpg