A Microsoftra mostanában nem lehet panasza az Xbox Live Gold felhasználóknak, hiszen rendre egészen korrekt alkotásokat kapnak a cégtől ajándékba, vagyis inkább az előfizetői díjért cserébe. Így volt ez májusban, és így lesz júniusban is, amikor is újabb négy programot tölthetünk le teljesen ingyenesen Xbox konzoljaink merevlemezére. És hogy pontosan miket? Nos, már ez sem titok többé, hiszen a remdondi cég fellebbentett a fátylat a következő hónap kínálatáról.

Xbox 360 masinákra a hónap első felében a Super Meat Boy érkezik, mely platformer nem csupán 300 különböző pályával, epikus boss-harcokkal, és híres indie játékokból ismerős karakterekkel, hanem brutálisan nehéz kihívásokkal is szolgál. Hasonlóan, mint a június második felében ingyenessé váló körökre osztott stratégiai játék, az XCOM: Enemy Unknown, melyben egy idegen invázióval nézünk szembe egységeinkkel.

A visszafelé kompatibilitási funkciónak hála az említett két játék természetesen Xbox One konzolokon is elérhető lesz, ám az újgenerációs masinára is érkezik további két program. Az egyik a Coffee Stain Studios teljesen agyament kecskeszimulátora, a Goat Simulator, a másik pedig az Egyesült Államok úttalan utjain való száguldásra tervezett The Crew.

Lássuk a pontos ütemtervet:

  • Goat Simulator - június 1-30., Xbox One
  • The Crew - június 16. - július 15., Xbox One
  • Super Meat Boy - június 1-15., Xbox 360
  • XCOM: Enemy Unknown - június 16-30., Xbox 360

Aki még nem töltötte le a májusi kínálat programjait, az a hónap végéig még lecsaphat a logikai és ügyességi feladatokkal operáló Peggle-re, június közepéig pedig a Costume Quest 2-re.