A Ubisoftnak nagyon bejött a 2014-es gazdasági év első fele. A hatalmas játékkiadó üzleti jelentése szerint 202,2 millió euró bruttó haszonra tettek szert, ami szép summa a tavalyi 197 millió euró után (ne feledjük: a válság még mindig érezteti hatásait). Az eladásokból a szeptember 30-án lezárt hathónapos periódus során 293,3 millió eurót folyt be, ami 14 millióval több a 2012-es az egy évvel ezelőtti első félév adatainál. Összességében a Ubisoft adósságállománya 141,7 millió euróra csökkent, ami azért messze nem olyan rossz, mint amilyennek hangzik.

A céget igazgató Yves Guillemot a nyílt világú játékokat nevezte meg, mint a cég legnépszerűbb címeit, kiemelve a Far Cry 3-at és az Assassin's Creed 3-at, amelyből még mindig tisztes példányszámban értékesítenek (a régebbi címek eladása terén 16%-os növekedést mértek, miközben nőtt a DLC-kből és a digitális értékesítésből származó bevétel is) -- csodálkozunk, hogy egyre több ilyen stílusú játék érkezik a francia kiadótól? Az Assassin's Creed 4 is nagy sikerre számíthat, a Far Cry 4 pedig már készül, szóval biztos, hogy nemsokára újra meghízik a Ubisoft zsebe.

Érdekesség egyébként, hogy Guillemot az egyik célt a saját brandek a média szélesebb körében való elterjesztésében nevezte meg, konrétan mozifilmek és a tévésorozatok formájában. Ezek közül amúgy már több is előkészítési fázisban van, így az Assassin's Creed-, a Watch Dogs-, és a Ghost Recon film is. A tévészéria viszont érdekesen hangzik -- ti melyik Ubi-játékot tudnátok ilyen formában elképzelni?