Bár a Sony sajtókonferencián nem foglalkoztak vele külön, a God of War: Ascension is megkapta a maga GamesCom-kezelését. A játék új trailere most is látványosra és brutálisra sikeredett, igaz, az első multival felszerelt GoW-ként inkább az online lehetőségekre helyezte a hangsúlyt a kiadó.

A God of War: Ascension a mai divatnak megfelelően félig nyílt multiplayer bétatesztet kap, melyre elsősorban azok nyernek bebocsátást, akik előfizetnek a PS Plus szolgáltatásra. Hogy mindez mikor lesz esedékes, egyelőre rejtély, noha a Sony megnyugtatta a közönséget, hogy azok is hozzáférhetnek majd így-vagy úgy a bétához, akik nem plusosok -- noha mi nem igazán értjük, miért ne akarna bárki előfizetni az egyre több lehetőséget nyújtó PS Plusra.

A multiban egyébként választanunk kell majd négy isteni mentor közül. Zeusz, Hadész, Poszeidón és Árész egyenként más és más extrákkal jutalmazzák alattvalóikat, akik a meccsek során tapasztalati pontokat gyűjtenek, és különböző képességeket fejlesztenek. Lesz persze megannyi fegyver, varázslás és páncél is. Alant a trailer, és persze pár új képet is kaptunk, akiket megtekinthettek a galériában.


God of War: Ascension GamesCom 2012 trailer