A Sony tegnap este tartotta meg a GamesComra szánt sajtókonferenciáját, melyen rengeteg minden elhangzott -- részletes beszámolónkat itt olvashatjátok. Kiemelendő viszont, hogy a nemrég hazánkban is hivatalossá vált PlayStation Plus előfizetés sok újdonságot hoz az elkövetkezendő hónapokban. Először is, a szolgáltatás PS Vitán is elérhető lesz a jövőben, igaz, ennek dátuma és részletei egyelőre nem világosak.

Az viszont már biztos, hogy a PS Plus előfizetők szeptember 5-én PS3-ra ingyen tölthetik le 2010 egyik legjobb játékát, a Red Dead Redemtiont! A Rockstar Games western akciójátéka afféle vadnyugati GTA, ami PC-re sajnos sohasem jelent meg. A sajtó viszont imádta, így akinek kimaradt a játék, most kapóra jöhet egy gyors előfizetés. Ez viszont még mindig nem minden: szeptember 5-től két hétig 25%-kal olcsóbban lehet majd előfizetni a Plusra, szóval nincs kecmec, akinek PS3-a van és még nem iratkozott fel, lassan kifogy a kifogásokból.

Eddig sok problémát okozott, hogy a PS Plus felhőszolgáltatása csak 150 MB-ot tett elérhetővé a mentések részére. Szerencsére a Sony is tudomásul vette, hogy ez kevés, így a tárhely kapacitását nemsokára 1 GB-ra növelik.