A fejlesztőcsapat tovább részletezte a Call of Duty: Ghosts multiplayer módját, ezúttal a lehetőségek finomabb részleteibe is belemenve. Megtudtuk, hogy a karakterkészítés során 20.000 opciónk lesz a tökéletes katona elkészítésére, ebbe pedig beletartozik az is, hogy jól meg kell fontolnunk, hogyan osztjuk el a rendelkezésre álló pontjainkat. Ezeket az elsődleges és másodlagos fegyverre, taktikai vagy csapásmérő felszerelésre, vagy éppen perkekre is elszórhatjuk: lehetőségünk lesz egyenletesen elosztani a pontjainkat, ezzel mindenből részesülve, de dönthetünk úgy is, hogy lemondunk a perkekről és csak a fegyvereket szerezzük meg, vagy fordítva, csak a bónusztulajdonságokra koncentrálunk. A fegyverkiegészítők és a killstreak jutalmak összeállítása nem kerül pontokba.

A csapat minden eddigi résznél több perket készített, melyeket hét csoportba osztottak. Az egyes bónuszokhoz rendelt pontérték egy és öt között változik, annak megfelelően, hogy mekkora és milyen segítséget nyújt a harctéren. Alapesetben, ha fegyverekre is költünk, összesen 8 pontértéknyi perket vásárolhatunk, de ha lemondunk a mordályokról, 11 pontot költhetünk.

A perkek típusai:

  • Speed - Növeli a játékosok sebességét (Sleight of Hand, Agility).
  • Handling - Javítja a fegyverek kezelhetőségét (On The Go, Strong Arm).
  • Stealth - Abban segít, hogy észrevétlenül tudjuk közlekedni a pályán (Takedown, Off the Grid).
  • Awareness - Segíti, hogy észrevehessük a pályán lévő többi játékost.
  • Resistance - Növeli a karakterünk ellenállását, s gyorsítja a regenerációt.
  • Equipment - Több felszerelést vagy muníciót vihetünk magunkkal.
  • Elite - A perkek új csoportja, ami különleges képességeket ad. Ilyen a Ping, ami akkor aktiválódik, ha megölünk egy játékost, s egy szonárjellel mutatja meg nekünk, hogy hol van a többi ellenséges katona, illetve a Deadeye, mely minden egymást követő kill után növeli az esélyét annak, hogy a lövedékek a normálnál nagyobb sebzést okoznak.
Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Call of Duty: Ghostsban visszatérnek a Strike Package névre keresztelt úgymond kasztok, s ismét három variáció, az Assault, a Support és a Specialist közül választhatunk. Ezek működése a Modern Warfare 3-ban történt bemutatásuk óta nem sokat változott: ha az Assaultot választjuk, csak akkor tudjuk elérni a kiválasztott killstreak jutalmat, ha sorban halmozzuk fel a killeket, s mi magunk nem halunk meg, ellenben a Support engedékenyebb, hiszen halálunk után ott folytatjuk a gyűjtögetést, ahol abbamaradt, cserébe viszont itt támogató képességeink vannak, s végül a Specialist, ami hasonló az Assaulthoz, azzal a különbséggel, hogy közvetlen csapások helyett folyamatosan extra perkekre tesz szert.

Az új játékban az Assault és a Support három-három új killstreak jutalmat kapott.

Az Assault kaszt új killstreak jutalmai:

  • Sat Com - Mutatja, merre mozognak az ellenfél embere, s annál pontosabban teszi ezt, minél több ilyen követőt helyezünk el a pályán.
  • Guard Dog - Őrkutya kísér minket a csatatérre, aki morgással jelzi, ha egy rosszfiú a közelünkben van és automatikusan megtámadja azt, aki nekünk készül ugrani.
  • Maniac - A Care Package-ből speciális páncélhoz jutunk, melyet felöltve gyorsan mozgó fenevaddá válunk, aki késsel kaszabol.

A Support kaszt új killstreak jutalmai:

  • Night Owl - Robotrepülő, ami figyelmeztet az ellenfelekre és megvéd a robbanószerektől.
  • MAAWS - Vállra rögzíthető, lézervezérlésű rakétavető.
  • Helo Scout - Irányítható helikopterből, mesterlövészként támogathatjuk a csapatunkat.

A Call of Duty: Ghosts multiplayer módja a hagyományos lehetőségek mellett hét új játékmódot tartalmaz -- ezek nagyobbik részét az új, Squads módozat négy variációja teszi ki. A játékban összeállíthatunk egy 9 fős, személyre szabható osztagot, akiket a Squad vs. Squad, a Squad Assault, a Wargame és a Safeguard módban használhatunk.

  • Squad vs. Squad - Kétfős kompetitív mód.
  • Squad Assault - Egyedül vagy hatfős kooperatív módban harcolhatunk egy másik játékos csapata ellen, még akkor is, ha az a játékos nincs gépközelben.
  • Wargame - Te és az öt általad legjobbnak talált embered küzd meg egy másik játékossal és csapatával. Meccs közben szabadon lehet variálni a csapat összetételét.
  • Safeguard - Maximum négy főt támogató kooperatív mód, amiben a körről körre egyre keményebb ellenséges támadásokat kell túlélni.

Mindezen felül bemutatkozik még a Search and Rescue, ami a Kill Confirmed és a Search and Destroy elemeit egyesíti: a célunk az, hogy minél több játékost öljünk meg a másik csapatból, de a kill csak akkor érvényes, ha fel tudjuk szedni a dögcéduláját -- addig azonban a lelőtt játékost bármelyik csapattársa fel tudja éleszteni. Van továbbá a Cranked, ami egy nagyon gyors tempójú TDM, hiszen egy bizonyos időn belül meg kell ölnünk egy játékost, különben felrobbanunk -- a vadászatot segíti, hogy minden kill után egyre jobb és jobb képességekhez jutunk. Végezetül pedig ott van még a Blitz, ami a klasszikus Capture the Flag felpörgetett variánsa, s ebben az a feladatunk, hogy átvágtassunk a másik csapat „gólvonalán”, miközben a sajátunkat megvédjük.

Call of Duty: Ghosts -- Megjelenés: 2013. november 5. -- Gépigény: nem ismert