A Blizzard a Gamescom során tartott rendezvényén bemutatta a világnak a Diablo 3 első kiegészítőjét, ami a Reaper of Souls címet kapta. Ennek eseménysorozata közvetlenül az alapjáték után veszi fel a fonalat, amikor is a halál angyala, Malthael ráteszi a kezét a mennyekből lezuhant fekete lélekkőre, amelyben Diablo lelke lakozik, és pusztításba kezd. A cselekmény Westmarch városi környezetében fog kibontakozni, ahol számtalan rejtély vár felderítésre, köztük a baljóslatú Death Orbok. 

A Reaper of Souls kiegészítőben bemutatkozik egy új karakterkaszt, a crusader, ami a Diablo 2-ben látott paladinhoz hasonló szerepet játszik a csatatéren -- a Blizzard megfogalmazása szerint ő egy valódi, emberi harci gép. A szentéletű lovag egyik hasznos képessége, hogy a pajzsával is tud támadni, különleges mozdulata pedig a Falling Sword, ami a crusadert egy, a mennyekből elemi erővel lecsapó villámmá változtatja. Mindezekkel újult erővel vehetjük fel a harcot az újfajta szörnyűségek ellen, amelyek között bukott angyalokat is találunk, sőt a Malthael csatlósává változtatott városiak is ellenünk fordulnak majd.

A Blizzard továbbá változtat magán a játékmeneten is egy kicsit, jön ugyanis a Loot 2.0. Ennek része a smart drop, ami gondoskodik arról, hogy olyan tárgyakat dobjon nekünk a játék, ami jobban passzol a választott karakterünkhöz, illetve tudni kell azt is, hogy a loot mennyisége csökken, annak érdekében, hogy kevesebb felesleges kacatunk legyen. Ezen felül feltűnik a színen egy új kereskedőtípus, a Mystic, akinek segítségével egy adott item statjait újradobhatjuk, annak reményében, hogy egy jobb eszköz jöjjön létre.

A Reaper of Souls mindezen felül egy új endgame opciót is tartalmaz, amit Loot Run névre kereszteltek el a fejlesztők; lényege, hogy a játékos egy véletlenszerűen kialakított pályán véletlenszerűen ledobált ellenfelekkel veszi fel a harcot, és gyűjt össze annyi lootot, amennyit csak bír a lehető leggyorsabb tempóban. Ehhez kapcsolódóan a csapat megemelte az elérhető maximális szintet hetvenre, a Paragon fejlődésből pedig eltörölték a plafont.

A Blizzard szokásához híven nem adott meg premierdátumot a Reaper of Souls kiegészítőnek, de a program már játszható, a Gamescomon ugyanis egész héten nyüstölhető, ugyanakkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy közel volna a megjelenés.