Tegnap este a Sledgehammer Games és az Activision bemutatta a világnak a Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer módját, mégpedig egy nagyobbacska show keretében, amit élőben közvetítettek. Ha lemaradtál volna az egyébként rövid eseményről, akkor íme a legfontosabb részletek, amiket megtudtuk.

Elsőként azt kell tudni, hogy a Call of Duty: Advanced Warfare minden eddiginél nagyobb vertikalitást biztosít a játékosok számára, ezt pedig az egyszemélyes kampányból áthozott exoszkeletonnal biztosítják. Ahogy azt már tegnap is láthattuk, a hipermodern külső csontvázzal sok-sok métert ugorhatunk a levegőbe, ahol aztán egy rövid ideig lebeghetünk, vagy gyorsan helyzetet módosíthatunk, illetve a szerkezet által megnövel erőnkkel ki is üthetjük a ránk támadókat. Ezen felül a ruha különleges képességekkel is bír, például álcázással és egy olyan lehetőséggel, ami visszalöki a lábunkhoz dobott gránátokat, mindezeket pedig felturbózhatjuk perkekkel.

A perkek kiosztása idén is a mi feladatunk, a katonák testre szabása azonban változik. Bemutatkozik a Pick 13, amivel a fegyvereket, a képességeket és a scorestreakeket határozhatjuk meg. Előbbi kettőt nem kell bemutatni, a scorestreak azonban egy kis magyarázatra szorul: ez cseréli az eddig megszokott killstreak jutalmakat, s noha alapvetően ugyanaz a metódus, itt már vannak kooperatív jutalmak. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ha a társunk kap egy támadóhelikoptert, mi, mint a barátja, felszállhatunk erre a madárra lövésznek. Minden változtatást módunk van kipróbálni egy virtuális lőtéren, s ha elégedettek vagyunk, elkezdhetünk koncentrálni a külcsínre. Ebben segít a Create-an-Operator mód, amiben tetőtől talpig az ízlésünknek megfelelően öltöztethetjük fel a katonánkat.

A bakáink finomhangolásához szorosan kapcsolódik a Supply Drop rendszer, amire lootként kell tekinteni. E szeretetcsomagokat akkor kapjuk, ha egy bizonyos mennyiségű időt eltöltünk a játékkal, szintet lépünk, vagy kihívásokat teljesítünk, a dobozokban pedig fegyverek és kozmetikai elemek lapulnak, három kategóriába sorolva: van Enlisted, Professional és Elite. Ezek rendre egyre ritkábbak és értékesebbek, s természetesen minden Supply Drop véletlenszerűen van feltöltve velük.

A fegyvereket illetően a terepet a hagyományos, de azért futurisztikus köntöst kapott mordályok dominálják, amiből lesznek gépfegyverek, sörétes puskák és hasonlók, a palettát azonban színesítik az energiafegyverek, amiket nem kell újratölteni, cserébe viszont meg kell várni, hogy lehűljenek -- hasonló módon, ha a páncélunk egyik másik különleges képességét vetjük be, számolnunk kell az akkumulátor újratöltési idejével, mielőtt újra használhatnánk.

A Sledgehammer Games közlése szerint összesen 12 játékmód vár minket, többek között a Team Deathmatch, a Capture the Flag, a Hardpoint, a Search & Destroy, a Domination és a Team Domination, de a legérdekesebb mindközül az Uplink, ami kísértetiesen hasonlít a kviddicsre. Ebben a módban az lesz a feladatunk, hogy egy gömb alakú tárgyat cipeljünk végig a harctéren és bedobjuk ellenfél oldalán felállított "gyűrűbe", vagy átrepüljünk vele azon.

Ha mindez felkeltette az érdeklődésedet és már nem bírsz magaddal a november 4-i megjelenésig, van egy jó hírünk is: az Activision bejelentette a Day Zero lehetőséget, amivel a játék előrendelői egy teljes nappal korábban élvezhetik a játékot, ráadásul bónusz XP-t, két fegyvert és egy perket is kapnak.