A Gamescom 2014 Sony konferenciájának egyik bejelentése volt a PS4 Share Play funkciója. Erről ugyan már régebben pletykáltak, de valósággá csak most vált. Ezzel a lehetőséggel -- ahogy a nevéből is kitűnik -- egy PS Plusszal rendelkező játékos megoszthatja egy barátjával az élményt, úgy, hogy az nem rendelkezik az adott programmal.

Ez egy kiváló lehetőség, ugyanakkor a Sony közölte, hogy egy-egy játékmegosztás nem tarthat hatvan percnél tovább. Ugyanakkor korlátlan számban lehet megosztásokat felkínálni, az azonban nem tiszta, hogy ezeket rögtön egymás után meg lehet-e tenni.

A Share Play hasonlóan működik, mint a PS Now: ezúttal a PS4 tölti be a felhő szerepét. Amikor egy barát/ismerős valakinek a PS4 gépével játszik távoli kapcsolaton keresztül, utóbbi csak úgy tud játszani, ha megszakítja a barát játékát, közölte a Sony. "A Share Play használatakor a látogató (aki nem rendelkezik az adott játékkal) átveszi a vendéglátó fiókját, de a vendég nem tudja a saját fiókjába elmenteni a játékállást." -- mondta el Jim Ryan, a PlayStation Europe főnöke. Elég érdekesen hangzik, majd meglátjuk, miként fog mindez a gyakorlatban működni.