• Kitiltották a Gears of War: Ultimate Editionből képeket és videókat kiszivárogtató illetőt
  • A tesztelést végző VMC Games közlése szerint egy barátjának unszolására jelentek meg az anyagok
  • A Microsoft is bannolta, de az első hírekkel ellentétben nem tették használhatatlanná a konzolját

Tegnap bukkant fel pár videó és néhány kép a Gears of War: Ultimate Editionből. Az anyagok az egyik bétatesztelő által szivárogtak ki, és mivel a programot még hivatalosan be sem jelentették, biztosak voltunk abban, hogy ez az illető meg fogja ütni a bokáját, függetlenül attól, hogy véletlenül vagy szánt szándékkal szivárogtatott -- ez így is történt.

A képek és a videók megjelenése után nem sokkal nyilvánosságra került egy levél, amiben a tesztelést bonyolító VMC Games nyomatékosan felhívta a figyelmet a titoktartási egyezmény betartásának fontosságára és a következményekre, ha ezt megszegik. A cég szerint a szivárogtató, aki az állításuk szerint egy barátjának unszolására osztott meg tartalmakat a projektről (nem nevezték nevén, melyik játékról van szó), nemcsak a titoktartást, hanem a Microsofttal kötött végfelhasználói szerződést is megszegte.

A VMC Games természetesen kipaterolta a játékost a bétaprogramból és jelezte a történeteket a jogi osztálynak, valamint elmondták, hogy a Microsofttól is kitiltásra számíthat, de itt erősen túloztak, mikor azt írták, hogy a cég használhatatlanná teszi a gépet. A Microsoft a saját közleményében cáfolta azt, hogy a távolból tönkretették volna az illető konzolját, „csupán” az online lehetőségektől fosztották meg, ami szintén nagy csapás, de nem akkora, mintha az Xbox One-t hatástalanították volna.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!