A Radiation Blue tagjai között olyan szakemberek találhatók, akik részt vettek a Hitman: Blood Money, a Hitman: Contracts, a Velvet Assassin, a Spec Ops: The Line, a SpellForce 2: Shadow Wars, a SpellForce 3 és a The Settlers fejlesztésében. A Genesis Alpha One a távoli jövőbe kalauzolja el a játékost, amikor a háborúktól, korrupt rezsimektől, globális kapitalizmustól haldokló emberiség megmentése érdekében a néhány megmaradt kormányzat és négy nagyvállalat létrehozza a Genesis programot.

A feladat a tökéletes űrhajó megépítése, harc az idegen életformákkal, erőforrások találása, hogy új otthona legyen az emberiségnek, mindez egy véletlenszerűen generált univerzumban elérve .

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Team 17-tel dolgozhatunk együtt a Genesis Alpha One-on. Nagyra értékeljük a Team 17 játékok iránti szenvedélyét, a fejlesztőkhöz való hozzáállását, a portfólióját, aminek most már mi is a részesei vagyunk. Gyerekként élveztük a játékait, és ez a tapasztalat segített minket abban, hogy fejlesztőkké váltunk. A partnerséggel a kör bezárult, így egy nagyon izgalmas projekten tudunk dolgozni." -- közölte Sascha Jungnickel, a radiation Blue kreatív igazgatója.

 Alább láthatjátok a bejelentő trailert. Nektek hogy tetszik?