A Good Old Gamest üzemeltető CD Projekt még március közepén jelentette be, hogy őszre a GOG oldalán kapható játékok egy részét (100 címet) az ingyenes Linux rendszereken is elérhetővé kívánja tenni.

Nos, a pingvines operációs rendszert használók örülhetnek, ugyanis a mai naptól hivatalosan is támogatott a Linux a Good Old Gamesen. A srácok rengeteg munkát és időt fektettek a dologba, és elkészítették 50 játék Linux kódját, melyeket mától mindenki elérhet. A játékok között olyan címek találhatók, mint a Flatout első és második része, a Dragonsphere, vagy hogy újabb címet is mondjak, a Kentucky Route Zero és a Legend of Grimrock. Egyes játékokat három napig 75%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni. Természetesen, ha valamelyik megvan, a letöltőoldalon azonnal megtalálod a Linux .DEB indítófájlokat is. Ezek a két legnépszerűbb Linux rendszeren, az Ubuntun és a Minten működnek, a jelenlegi és a jövőbeli LTS verziókon egyaránt.

Őszig természetesen a támogatott játékok listája bővülni fog, de a GOG munkatársai nem akartak várni addig a premierrel, hiszen ezt a játékosokért tették. Így most már teljes a platformlista: Windows, és Mac után már Linuxon is élvezni lehet a jó öreg játékok által nyújtott élményt!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!