• Ausztrália két nagy boltjában nem kapni a GTA 5-öt
  • Egy petícióval sikerült ezt elérni
  • A Take-Two csalódott és problémásnak tartja a döntést
  • Ugyanakkor mindez nem befolyásolja a működésüket.
  • GTA 5 next-gen teszt
  • Vélemény: erőszakos játékok

A múlt héten arról számoltunk be, hogy Ausztrália két legnagyobb áruházlánca, a Target és a K-Mart levette a polcairól a GTA 5-öt, miután egy 48 ezer aláírást számláló petícióban ezt követelték tőlük bántalmazott nők és az őket támogatók. A döntés bejelentése után a játék kiadója egy rövid közleményt adott ki, amiben a csalódottságukat fejtették ki, most azonban egy kicsit hosszabb, odamondós válasszal jelentkezett a kiadó, pontosabban annak elnöke, Karl Slatoff.

„Az egy dolog, hogy valaki nem akar megvenni egy terméket, ez teljesen érthető. Ez a megoldás: ha nem tetszik és sértőnek találod, akkor nem veszed meg. Na de az, hogy egy ember vagy egy csoport milliók helyett akarja meghozni ezt a döntést… Összesen 34 millióan vették meg a GTA 5-öt, de ha ezeken az embereken múlott volna, akkor senki sem tudta volna megszerezni. Ez szembemegy a szabad társadalom eszméivel, a szabad önkifejezéssel, amit elfojtani egy veszélyes és csúszós lejtő.”

Slatoff hozzátette, hogy a döntés a legkisebb mértékben sem befolyásolja a működésüket, Ausztrália ugyanis kis piac a számukra, az országon belül pedig ugyancsak kis halnak tartják a két említett áruházláncot, és különben is, a vásárlók máshonnan is be tudják szerezni a GTA 5-öt, ha akarják.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!