• Lesz FPS nézet a GTA 5 PC, Xbox One és PS4 konzolra írt változatában
  • Lőni, vezetni és repülni is tudunk majd belső nézetből
  • Az FPS kezelés részletei állíthatók lesznek
  • Sokat dolgozott ezen a Rockstar
  • Új animációk egész tömkelege készült
  • Már tavaly szerették volna ezt megvalósítani, de sem idő, sem kellő hardver nem volt hozzá
  • GTA 5 teszt

Igen, a GTA 5 Xbox One, PS4 és PC platformon belső nézetből is játszható lesz, ami persze elsőre nagyon furcsán, idegennek hangzik, hiszen egy tősgyökeres TPS sorozatról beszélünk, a beszámolók alapján azonban a Rockstar Games ezt is megcsinálta.

Az IGN-nek volt módja beszélgetni egy kicsit Rob Nelsonnal, a játék vezető animátorával, s tőle megtudtuk, hogy sokat dolgoztak azon, hogy a belső nézet működjön, nemcsak a kameraállást tették közelebb. Egy rakás új animáció készült el, főleg a fegyverekhez, amik az adott típushoz passzoló visszarúgást, torkolattüzet és egyéb, összesen 3000 animációt kaptak. Aztán magát a mozgást és a különböző mozdulatokat és az apróbb részleteket is át kellett szabni, egyszóval sok munka volt vele, de megérte, hiszen egy régi álom vált valóra.

Nelsontól megtudtuk, hogy már az előző generációs gépeken is szerették volna ezt megvalósítani, de nem volt hozzá elég erőforrásuk, egyrészt abban a tekintetben, hogy a gépek, az Xbox 360 és a PS3 nem voltak elég erősek, másrészt pedig azért, mert egyszerűen nem volt elegendő idejük -- most azonban minden adott volt, hogy egy teljesen új, izgalmasabb nézőpontból láthassuk a játékot, legyen az akció vagy csak sima sétakocsikázás.

A kérdés persze az, hogy mindez, hogyan fog működni játék közben. Nos, a Rockstar gondolt a különböző igényekre, így a belső nézet személyre szabható, például belőhetjük, mekkora legyen a célzásrásegítés vagy azt, hogy fedezékbe vonuláskor külső kamerára váltson-e a játék. Így teljes FPS vagy akár egy FPS-TPS hibridet is faraghatunk a játékból.

A CVG előzeteséből továbbá kiderült az is, hogy összesen 100 új számmal bővültek a rádióállomások, 20 új vadállat mutatkozik be, a PC-s verzió pedig 4K felbontásban is futhat. Gépigényt még nem kaptunk.