• 2015 elején jelenik meg a GTA Online Heists játékmódja
  • Négy játékosnak nyújt szórakozást
  • Egy vezető és három beosztott
  • Izgalmas, sokszor újrajátszható és a single-player kampányhoz kapcsolódó missziókat ígér a Rockstar
  • Első körben öt, összesen 20 órányi tartalommal váró rablást teljesíthetünk
  • A játékmód azért késett ennyit, mert nehéz volt elkészíteni
  • GTA 5 Online teszt
  • GTA 5 teszt
  • GTA 5 next-gen teszt

A GTA 5 megjelenése óta várunk már arra, hogy online rablásokban is részt vegyünk, ez a módozat azonban csak nem jött. Nos, több mint egy évvel a premier után végre a láthatáron van a GTA Online Heists, és még egy trailert is kaptunk!

A GTA Online producere és vezető küldetéstervezője, Imran Sarwar mondta el, hogy azért ekkora a késés, mert sokkal nehezebbnek bizonyult a rablások megtervezése, mint azt elsőre gondolták. A cél mindig is az volt, hogy együttműködésére alapuló, többlépcsős küldetéssorozatokat készítsenek, ahol mindenki fontosnak érezheti magát, azonban pont ez az elgondolás jelentette a nagy problémát. Nehéznek bizonyult az, hogy kiegyensúlyozzák a feladatokat, miközben a single-player elemeit is belekeverjék a masszába, de végre sikerült, s hamarosan minden játékos meg is tapasztalhatja majd ezt.

A Heists maximálisan négy, 12-es szint feletti játékosnak nyújt szórakoztatást. A részvevők közül egy ember a vezető, aki az egészet koordinálja, míg a többi három az egyes feladatokat végzi el. Vezetőnek lenni abból a szempontból éri meg, hogy közvetlen összeköttetésben lehetünk Lesterrel, vagy azzal, aki az információkat adja meg, illetve a mi felelősségünk elosztani a szajrét, kiosztani a feladatokat és megválasztani az álruhákat, de figyelembe kell venni, hogy a vezető addig egy árva petákot sem kap, ameddig a misszió sikeresen nem teljesült, illetve a kezdőpénzt, valamint a főhadiszállásként szolgáló lakást is is a górénak kell biztosítani. Ezzel szemben a beosztottak a részfeladatokért is jutalmat kapnak, így nem csak parancsokat kell teljesíteniük, a Rockstar pedig gondoskodott arról, hogy minden, a végső, nagy összecsapásig vezető felkészülési feladat izgalmas, látványos és többször újrajátszható legyen.

A csapat 2015 elejére tervezi a Heists megjelenését, és első körben öt, összesen 20 órányi tartalommal rendelkező küldetést nyújtanak, de valószínűleg ezek száma idővel bővülni fog.