Kapcsolódó cikkek:

A GTA Online legújabb, ingyenes DLC-je, a Bikers rengeteg kétkerekűt ad hozzá a játékhoz, plusz egy halom új, halálos fegyvert, ruházatot, küldetéseket, valamint kooperációs és kompetitív kihívásokat. De a legérdekesebb része talán mégsem ez, hanem a saját magunk által megalakítható motoros klubok. Hogy hogy juthatunk el ide, milyen szerepet vállalhatunk benne és mit csinálhatunk, azt megtudjátok cikkünkből.

Hogy lehetek elnöke egy motoros klubnak?

Erre a kérdésre a legegyszerűbb a válasz. Csak venned kell egy klubházat (Clubhouse) a játékbeli Maze Bank honlapján, a végrehajtás (foreclosures) szekcióban. Rengeteg közül választhatsz, a legolcsóbb a sivatagban van, a legdrágább pedig Los Santos szívében csücsül. Némi extra költségért pedig kedved szerint elnevezheted és kicsinosíthatod a helyet, ami 10 személyi motornak, és 7 klubtag motorjának adhat otthont. Amint megvan a klubház, máris te leszel az elnök, és megnyílik az Interaction Menuben a Motorcycle Club President szekció.

Mi az a Prospect?

Nos, elnöknek lenni biztos jó, de az csak egy ember lehet, viszont az alacsonyabb rangú klubtagoknak is lesz mit a tejbe aprítani, hiszen ők lehetnek az úgynevezett Prospectek. Ők végzik a terepmunkát – sok-sok terepmunkát –, viszont jó pénzt kapnak érte, emellett Lifetime pontokat és Session pontokat szerezhetnek. Minél több ilyet szerzel, az elnöknek annál több oka van jutalmazni a hűségedet – a státuszodat az Interaction Menuben kísérheted figyelemmel. Az elnök 7 Prospectet toborozhat egy klubba.

Van még valami, amit tudni kell a Prospectekről?

Igen, ugyanis az elnök különféle titulusokat adhat neked, amik egyéb extrákkal jár – ezeket a küldetések alatt használhatod ki.

  • Enforcer: szükség esetén hívhat Hit Squadot, golyóálló mellényt adhat, illetve elindíthatja a Rippin’ It Up tagsági kihívást
  • Sergeant at Arms: 3 Molotov koktél „felszolgálására” ad lehetőséget, lőszert is adhat barátainak, és elindíthatja az On the Run kihívást.
  • Road Captain: több különböző járművet is behívhat (Slam Vant, Moonbeamet, BF Injectiont, Dubstát és Buzzardot), elindíthatja a Race to Point kihívást és eldöntheti, milyen alakzatban szeljék az utat a motorosok (kivéve, ha bandában ott van az elnök, mert akkor ő a góré).
  • :Vice President: az alelnök adagolhatja a Bullshark Testosterone nevű szteroidot, elindíthatja a Hit and Ride kihívást, illetve megjelölhet rivális játékosokat (Target Rival).

Mit csinálhatunk egy klubban?

Sok mindent, rengeteg munka vár egy motoros klub szerény tagjaira, hogy pénzt és Reputation pontot (RP) szerezzenek, de alapvetően négy különböző mókában lehet részük

1. Klubház kontraktusok

Ezt kizárólag az elnök indíthatja el a klubház gyűlésterméből. Ha megnyílik, minden klubtag számára szabadon elérhetővé válik. Különféle missziókban vehetünk részt: fegyverüzleteken üthetünk rajta, mozgó konvojt kell védeni, megtámadhatunk, megvédhetünk vagy kimenthetünk civileket. Jelenleg 11 megbizatás van, de egyszerre csak 3 érhető el. Ezek a klubház falán találhatók meg, és időről időre frissülnek.

Ha a klub tagja vagy, pénzt és RP-t kapsz, ha teljesül a megbízás. Ha egyedül nyomod vagy egy másik klubnak vagy a tagja, és sikerül meghiúsítanod a kontraktust, szintén RP és pénz üti a markod. Így vagy úgy, de mindenki kaphat pénzt és RP-t, ha szerepet vállal a küldetésben.

2. Klub kihívások

Egyszerű megbízások, amit klubtagok követhetnek el klubtagokkal versengve, pénzért és RP-ért. Három különböző van:

  • Search and Destroy: megelőzve a haverjaidat érd el a célterületet, keresd meg a célpontot és verd laposra.
  • Wheelie Rider: te tartsd a legtovább a motorodat egy keréken.
  • Criminal Mischief: ebben a küldetésben az nyer, aki a legtöbb kárt okozza az autókban, miközben motorozik – ehhez csak közelharci fegyvereket lehet használni.

3. Tagsági kihívások

Ezeket csak a speciális titulussal megáldott tagok, vagyis a Prospectek tudják aktiválni. Ebből négyféle van:

  • On The Run: a Sergeant at Arms aktiválhatja akkor, ha a klubtagok közel vannak egymáshoz. Ezután minden tag ötcsillagos körözést kap a fejére, és az győz, aki túléli a rendőrök és az FBI támadását.
  • Race to Point: a Road Captain aktiválhatja. Ez egy verseny a klubházhoz vagy egy random helyhez a térképen. Az első befutó nyer.
  • Rippin’ It Up: az Enforcer: indíthatja el, és nagyjából ugyanaz, mint a Criminal Mischief, vagyis minél több kárt kell okozni motorozás közben.
  • Hit and Ride: a Vice President indíthatja el ezt a brutális játékmódot, ami biza időre megy. Az nyer, aki a legtöbb gyalogost tudja megölni.

4. Klub munkák

Ezek szabad játékmódok, amiket a klub elnöke aktiválhat, és bárki részese lehet a káosznak:

  • Deathmatch: meghívásos alapú móka, amiben összetűzésbe keveredhetünk egy másik motoros klubbal.
  • Joust: szintén meghívásos deathmatch, de itt az ütközet motoron zajlik egy specifikus helyszínen.
  • Stand Your Ground: a térkép egy adott pontját kell megvédeni a rivális kluboktól vagy a szóló játékosoktól, akik akkor nyernek, ha sikerül elfoglalniuk az adott területet.
  • Caged In: egy folyamatosan csökkenő körben kell maradni, ahonnét kilökdösheted az ellenfeledet.

És miért jó alakzatban motorozni?

Először is azért, mert marha jól néz ki. Persze az esztétikán túl gyakorlati haszna is van, így gyógyulsz, javul a golyóálló mellényed, és még a motorod is helyrejön. De ne feledd, csak az elnök vagy a Road Captain tudja formációba rendezni a csapatot.