A novemberben megjelent Call of Duty: Ghostsot megint nagyon sokan vették meg, világszerte ez a legnépszerűbb multiplayer program, sőt az Egyesült Királyságban már három hete a toplista élén van. Ennek ellenére az eladások még így is gyengébbek voltak, mint az előd esetében: a Call of Duty: Ghosts 19 %-kal kevesebb példányban kelt el, mint a hasonló időszakban megjelent Call of Duty Black Ops 2.

Ezt a Cowen & Company elemzőcég állapította meg, amely felhívta a figyelmet arra, hogy ez az eredmény rosszabb, mint aminek látszik, ugyanis, ha a 2011-ben megjelent Modern Warfare 3-mal hasonlítjuk össze a Ghosts teljesítményét, azt látjuk, hogy 32 százalékkal kevesebben vették a játékot, ami máris vészesebb.

Az Activision egyelőre nem aggódik, a kiadó ugyanis már előre megmondta, hogy alacsonyabbak lesznek az eladások, miután a következő generációs konzolok megjelenésével a megszokott rend egy kissé felborult, és a vásárlók kivárnak. A Cowen & Company azonban úgy véli, hogy a Ghosts és Black Ops 2 eladásai között akár 25%-ra is növekedhet a különbség, még annak ellenére is, hogy időközben befutottak a next-gen változatok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!