• A Paranautical Activityt a Valve hibásan korai hozzáférésűnek reklámozta, holott már készen van
  • A játékot fejlesztő Mike Maulbeck kérte, hogy ezt javítsák ki -- a Valve ezt nem tette meg
  • Maulbeck Twitteren fakadt ki -- azt mondta: meg fogja ölni Gabe Newellt
  • A Valve válaszul levette a Paranautical Activityt a Steamről

Van úgy, hogy az ember elveszíti a türelmét és kifakad, Mike Maulbeck azonban kissé túlzásba vitte, mikor Twitteren azt írta, hogy megöli Gabe Newellt. A probléma onnan ered, hogy a Valve hibásan Korai hozzáférésű játékként reklámozta a fejlesztő Paranautical Activity című játékát, holott a program pár hete már kilépett ebből a szakaszból és teljes értékű címként érhető el. A fejlesztő értesítette a Valve-ot a hibáról, de miután órákig nem történt semmi, Twitteren írta ki magából a frusztrációt.

„Viccelsz velem, Steam? Pont most jelent meg a teljes játék, és erre ez a banner fogad?

Előbb arra kényszerítenek, hogy halasszam el a játékot, mert a hétvégén nem lehet premier, most meg ez. A Steam egy inkompetens rendszer és elegem van ebből a sz*rból.

Meg fogom ölni Gabe Newellt. Meg fog halni.” -- írta gyors egymásutánban Twitteren, a Valve válasza pedig nem maradt el. Levélben értesítették Maulbecket, hogy noha toleránsak a kritikákkal szemben, átlépte a határt, így levették a Paranautical Activityt a Steamről és elvették az adminjogait -- a játék közösségi oldala megmaradt, illetve, ha kell, segítenek frissítést kiadni.

A fejlesztő a Eurogamernek adott nyilatkozatában elmondta, hogy természetesen nem gondolta komolyan a halálos fenyegetést, és megpróbálta erről meggyőzni a Valve-ot, de nem hallgatták meg. Twitteren később azt írta, hogy befejezte a játékfejlesztést, ezt tette be a kaput. Egyébként belátta, hogy hülyeség volt ilyet írni, és korábban is megjárta már a hasonló kirohanásaival.

paranautical-activity.jpg