A Half-Life 3-ról már hallottunk pletykákat, legutóbb pont azt, hogy egy nyílt világú játék lesz, mellékküldetésekkel, RPG-elemekkel, 2013 után. Nos, annyi már egy ideje bizonyos, hogy készül a Source 2, de most egy újabb pletyka kélt lábra, mely talán bizonyítja, hogy az adatlapon is látható Episode Three nincs többé, és megnyílt az út a Half-Life 3 előtt.

A sokszor egészen röhejes híreket is leközlő, de még így is viszonylag jó forrásokból dolgozó, hatalmas rajongói oldal, a ValveTime (mely a Valve sajátos fejlesztési idejére utal a nevében), leközölt egy sor vízjeles képet, amik a fejlesztőcsapat saját hibakereső- és menedzselő felületét, a Jira nevű adatbázist ábrázolják, benne olyan projektek említésével, mint a Half-Life 3, a Left4Dead 3, az eleinte tagadott, majd bemutatott Steam Box, és persze az új grafikus engine, a Source 2. Alant egy képet emelünk ki, talán nem kell elmagyaráznunk, hogy miért.

A Half-Life 3 készülte egyébként is kész tény, már csak egy bejelentésre vár az egész világ. A Valve viszont hallgat, mint a sír, és ezzel sok rajongó haragját magára vonja -- egyesek már Steamen protestálnak a program leleplezéséért. A Left4Dead 3-ról maga Chet Faliszek beszélt még egy korábbi interjúban, elköhintve, hogy egyszer megtörténhet, az új motor pedig ugye Gabe Newell szavai szerint is fejlesztés alatt áll. A pletykák alapján persze kár messzemenő következtetéseket levonni, de azért érdemes eljátszani egy közelgő Half-Life 3 gondolatával.

Half-Life 3 - Életjel!

Half-Life 3 -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nem ismert