A Half-Life-saga egyik legérdekesebb, de sosem látott része a Combine hatalomátvételt megelőző összecsapás, egy villámháború, aminek során mindösszesen hét óra leforgása során az emberiség teljes vereséget szenvedett a megszálló erőkkel szemben.

Reális esély nem sok van arra, hogy ezt a gigászi ütközetet valaha is átéljük, vagy akár egy hivatalos betekintést nyerjünk a Valve jóvoltából, így nem marad más, mint az ügyes kezű rajongókra hagyatkozni -- ebben az esetben Tiber Ergürre és csapatára, akik már dolgoznak a hétórás háború filmváltozatán. A projekt a Half-Life: The Fall Down Of Evolution címet kapta, s egy fiatal katonát követ nyomon, aki igyekszik túlélni a forgatagban.

A filmhez eddig két kedvcsináló jelent meg, de ez ne tévesszen meg senkit, a premier ugyanis még messze van -- a hivatalos oldalon százalékos lebontásban lehet látni, hogyan haladnak, s bizony a jeleneteknek még csak a 17%-a készült el. Reméljük az, hogy a Half-Life: The Fall Down Of Evolution híre most körbejárja a netet, megadja a kellő lendületet a befejezéshez.